Bodem voor Kalanchoë: basisvereisten, frequentie van herbeplanting

Ik kreeg een zeer mooie bloeiende Kalanchoë voorgeschoteld. Waarschijnlijk vond ik de bloem leuk, want in zes maanden is hij enorm gegroeid en veranderd in een prachtige knappe man. De oude pot is al krap en ik wil de plant verplanten. Vertel me, wat voor soort grond is beter om te nemen voor Kalanchoë? Kan gewone tuinaarde worden gebruikt??

kalanchoë De knappe Kalanchoë is een van de meest geliefde kamerbloemen en de weelderige groene struiken zijn te vinden op bijna elke vensterbank. Pretentieloos karakter, onderhoudsgemak en gewoon een prachtige decoratieve uitstraling, vooral tijdens de bloei – nou, hoe kun je voorbijgaan zonder jezelf in bedwang te houden en geen stengel mee te nemen?

Omdat de plant tot vetplanten behoort, zijn de vereisten voor de teelt minimaal. Sommige soorten Kalanchoë groeien goed, zelfs in de steppen, maar om een ​​​​huisbloem te laten genieten van zijn bloeiwijzen, moet hij een beetje opletten en geschikte omstandigheden creëren. En het gaat vooral om de bodem. Wat voor soort grond is nodig voor de Kalanchoë en hoe vaak moet de struik worden getransplanteerd??

Bodemvereistende grond

Zoals de meeste kamerplanten heeft Kalanchoë een voedingsbodem nodig. Een grondmengsel voor een bloem moet:

  • het is goed om water en vocht door te laten;
  • zorgen voor voldoende voeding voor het wortelstelsel.

Kalanchoë verdraagt ​​​​geen verhoogde zuurgraad, daarom moet het land worden geselecteerd met neutrale indicatoren of extra kalk.

Hoewel Kalanchoë en succulent, een pure winkelmix voor dit type plant ook niet geschikt is voor hem, bevat deze mogelijk niet voldoende organische stof en zand. De beste optie is om zelf de grond voor te bereiden door de benodigde componenten apart aan te schaffen, namelijk:

  • rivierzand (1 deel);
  • graszoden (2 delen);
  • turf (4 delen).

De bloem groeit ook goed in een eenvoudiger mengsel van gewone grond uit de tuin, humus en zand in een verhouding van 1: 1 met toevoeging van dezelfde hoeveelheid geëxpandeerde kleikruimels.

Hoe vaak opnieuw planten??Kalanchoë transplantatie

De Kalanchoë-struik die in de winkel is gekocht, heeft een transplantatie nodig, omdat hij daar groeit in veen- of transportgrond en overvloedig wordt bemest om zijn presentatie te behouden. Thuis is de voeding beperkter en het veen zelf zal de bloem niet van voldoende voeding kunnen voorzien. Nadat hij hem twee weken de tijd heeft gegeven om zich aan te passen, wordt de Kalanchoë getransplanteerd in verse, vruchtbare grond..

Het is niet aan te raden om de bloeiende Kalanchoë te verstoren, het is beter om te wachten tot het verwelkt.

Jonge planten hebben in de toekomst een jaarlijkse vervanging van het substraat nodig door overslag. Gevallen ouder dan 5 jaar zullen u zelf wijzen op de noodzaak om naar een ruimere pot te verhuizen met een gedeeltelijke vernieuwing van de grond: hun wortels zullen beginnen te ontkiemen door gaten in de bodem van de pot om water af te voeren.

Kalanchoë transplantatie video

Adblock
detector