Biohumus in tabletten: milieuvriendelijke organische mest

Vertel ons hoe u vermicompost-tabletten correct gebruikt? Mijn man heeft verschillende pakketten meegenomen om te testen – we kweken zaailingen te koop. Vorig jaar werd er vloeibare biohumus als voeding gebruikt, het resultaat was verheugend. De zaailingen werden sterk en deden bijna geen pijn. Hoe zit het met de pillen? Ze moeten worden geweekt of ze kunnen droog worden gezet?

biohumus tabletten Een van de beste meststoffen voor de ontwikkeling van elk gewas, vooral in de vroege stadia, is biologisch. Vermicompost in tabletten is een handige vorm van organische mest met een hoge concentratie aan voedingsstoffen. Het kan zowel buiten als binnen gebruikt worden. Tuin-, groente- en bloemengewassen reageren goed op de toevoeging van het medicijn.

Wat is de waarde van vermicompost?

vermicompost Als we vermicompost vergelijken met compost of humus, dan gaat het er qua organische stofgehalte 8 keer omheen. Deze concentratie zorgt voor een optimale voeding voor de planten. Het preparaat bevat veel nuttige stoffen. Onder hen: vitamines, mineralen, bodemantibiotica, groeihormoon.

Een ander voordeel van vermicompost is dat het geen onkruidzaden en pathogene microflora bevat. Dit is een echt milieuvriendelijk product dat wordt verkregen door de verwerking van organisch materiaal door Californische wormen..

Het gebruik van vermicompost is mogelijk in elk stadium van de plantontwikkeling, ongeacht de samenstelling van de grond. Deze meststof heeft een positief effect op alle gewassen, namelijk:

 • versnelt de ontkieming van zaden en het verschijnen van wortels in stekken;
 • verhoogt de overlevingskans van zaailingen;
 • maakt planten beter bestand tegen ziekten;
 • brengt bloei en vruchtvorming dichterbij;
 • verhoogt de productiviteit en verbetert de smaak;
 • maakt de kleur van de bladeren rijker;
 • bevordert de ontwikkeling van nuttige microben;
 • onderdrukt pathogene flora;
 • veroorzaakt geen ophoping van nitraten in fruit.

De werking van de tablet houdt tot 2 weken aan en is afhankelijk van de frequentie van water geven. Bij elke volgende bevochtiging geeft vermicompost geleidelijk zijn voedingsstoffen af ​​aan de grond door de tablet te ontleden. Als de cultuur hygrofiel is en vaak water wordt gegeven, valt de tablet binnen een week volledig uiteen.

Biohumus in tabletten: toepassingsmethoden

gebruik van pillenU kunt het medicijn zowel bij het planten van planten als bij het voeren toevoegen:

 1. Voor het zaaien van zaden, bij het planten of verplanten van gewassen in potten, moet de tablet in de bloempot zelf worden geplaatst. Eerst moet u de bodem met aarde vullen en vervolgens vermicompost plaatsen met een snelheid van 1 tablet: 1 liter containervolume. Voeg aarde toe door de tablet volledig te vullen en plant een jonge boom, stengel of zaden.
 2. Bij het planten van planten in de volle grond moet de tablet op de bodem van het plantgat worden geplaatst. Dan ook eerst een beetje met aarde bedekken, en pas dan zaailingen of zaailingen planten.
 3. Voor het voederen van gewassen kan vermicompost eenvoudig op het substraat worden aangebracht. Het is beter om water te geven door de waterstraal op de tablet te richten..

Hoe vermicompost te gebruiken voor zaailingen en bloemen – video

Adblock
detector