Biathlon is een betrouwbaar herbicide tegen tweezaadlobbige en asteraceous onkruiden op granen

Is één behandeling van wintertarwe met zo’n herbicide als Biathlon voldoende? Er werd besproeid om de gewassen van alsem en wilde mosterd te ontdoen. Twee weken gingen voorbij, het onkruid werd geel, maar ze verdwenen helemaal niet. U moet nog wachten of opnieuw verwerken?

biatlon drug Een rijke graanoogst is niet alleen afhankelijk van vruchtbare grond, weer en bemesting, maar ook van de afwezigheid van onkruid op gewassen. Biathlon is een betrouwbare assistent voor agronomen in de strijd tegen ongewenste vegetatie op velden die zijn ingezaaid met tarwe en gerst. Het gaat niet alleen goed om met tweezaadlobbige graanonkruiden, maar ook met Compositae-soorten met een ontwikkeld en diep wortelstelsel. Door de complexe samenstelling van drie werkzame stoffen is het inzetbaar tegen honderden onkruidsoorten. Tegelijkertijd hoopt het herbicide zich niet op in de bodem, is het onschadelijk voor het gewas en veroorzaakt het geen resistentie..

Het medicijn Biathlon – samenstelling en actie

hoe biatlon-herbicide werkt Dit herbicide behoort tot kunstmatige systemische geneesmiddelen en omvat drie middelen: Stalker, Elan en Dukat. Hij heeft ook drie actieve werkzame stoffen:

  • triasulfuron, dat tweezaadlobbige graanonkruiden vernietigt;
  • tribenuron-methyl, waarvan de werking is gericht tegen breedbladige soorten;
  • 2,4-dichloorfenoxyazijnzuur, dat de ontwikkeling van boekweitonkruiden, kamille en distel remt.

Door een dergelijke complexe samenstelling heeft het herbicide een breed werkingsspectrum en een rijke lijst van onkruiden die er gevoelig voor zijn. Biathlon wordt gebruikt voor de na-opkomstverwerking van tarwe en gerst (voorjaars- en wintergewassen) om onkruid te bestrijden zoals:

  • veldmosterd, boterbloem, vergeet-mij-nietje, viooltje, distel, heermoes, winde, zeugendistel;
  • quinoa verspreiden;
  • alsem;
  • verkrachting;
  • zwarte nachtschade;
  • wolfsmelk;
  • Chistets en anderen.

Het eerste effect is binnen een paar uur zichtbaar. Het zuur vertraagt ​​de fotosynthese en de bladeren beginnen geel te worden en te vervormen. Dan zijn de andere twee componenten van het preparaat “verbonden”, die de celdeling blokkeren en de ontwikkeling van onkruid stoppen. Planten met een verhoogde gevoeligheid voor het herbicide sterven binnen een week, de rest – na 3 weken.

Instructies voor het gebruik van het herbicide

behandeling van granen met herbicidenDe biatlon is al te gebruiken bij een temperatuur van +8°C. Het beste moment is wanneer het onkruid massaal is uitgekomen en in de blad- of rozetfase zit. Voor een zeugendistel is het toegestaan ​​​​om de stengel, planten met lange wortels en een winde binnen te gaan, of een walstro niet hoger mag zijn dan 15 cm.De consumptiesnelheid van het medicijn is 200-300 l / ha.

Wat betreft de ontwikkelingsfase van de cultuur, het maakt niet uit. De verwerking kan zowel aan het begin van de uitloper als vóór het begin van de buis worden uitgevoerd..

Biathlon-herbicide kan worden gebruikt met insecticiden, fungiciden en andere herbiciden dan tweezaadlobbige. Omdat het medicijn zich niet in de grond ophoopt, heeft het geen beperkingen op vruchtwisseling..

Herbiciden

Adblock
detector