Vertel me hoe je van wespen afkomt? Deze insecten hebben onze bijgebouwen gekozen. Wanneer de druiven beginnen te rijpen, is er geen ontkomen aan. Wespen eten bijna de hele struik met witte bessen, en het is eng om door de tuin te lopen. Volgend jaar komen er kleine kleinkinderen naar ons toe en het is gewoon nodig om deze schadelijke individuen te vernietigen..

hoe zich te ontdoen van wespen Aan de ene kant zijn wespen nuttige insecten, omdat ze helpen bij de bestuiving van fruit en bessen en tuingewassen. Bovendien, voedend met de larven van andere insecten, vernietigen wespen bladrollers, rupsen en een beer op de site. Maar we vergeten deze positieve eigenschappen na de eerste hap. Bovendien veroorzaakt het pijnlijke gevoelens, maar het kan ook een acute allergische reactie veroorzaken, tot en met verstikking. Het is niet verwonderlijk dat de vraag hoe zich te ontdoen van wespen van belang is voor veel zomerbewoners. Bedorven gewassen en gezondheidsrisico’s, vooral voor kinderen, krijgen voorrang op de voordelen van gestreepte insecten.

Als de wespen al een plek op het terrein hebben gekozen en daar een nest hebben gemaakt, komen ze jaarlijks terug. Om wespen te vernietigen, is het noodzakelijk om hun huis te vernietigen en bij voorkeur voordat insecten het bewonen..

Je kunt van wespen afkomen met behulp van speciale medicijnen die ze doden, of met behulp van folkmethoden van strijd.

Wespenmedicijnen en hun gebruik

preparaten voor wespen Er zijn veel soorten chemicaliën die wespen doden. Het kan spray zijn (het wordt op nesten en ingangen van het huis gespoten), gel of lijm voor dodelijk aas. Dergelijke insecticiden hebben zichzelf behoorlijk goed bewezen:

  • boorzuur;
  • Delta-zone;
  • dichloorvos;
  • Oto’s;
  • Diazinon.

Het is beter om nesten in de late avond te behandelen, wanneer insecten gaan rusten..

Hoe zich te ontdoen van wespen met behulp van folk methoden

Als de insecten er nog niet in zijn geslaagd zich stevig op de site te vestigen en veel nesten op te zetten, zullen bewezen folkremedies helpen in de strijd ertegen:

  1. Flessenvallen. Alles is vrij eenvoudig: snijd een plastic fles in twee delen. Giet zoete vloeistof in het onderste gedeelte (siroop, jam met water, je kunt zelfs bier). Steek de bovenkant van de fles in de gevulde container en draai de hals ondersteboven. Wespen zullen het zoete aroma ruiken, in de fles vliegen en via de nek in de vloeistof vallen. Het belangrijkste is dat er vrije ruimte is tussen het aas en de bovenste fles zodat de wespen er niet uit kunnen..wespenvallen
  2. Lijm vallen. Breng langdrogende lijm aan op een stuk karton. Lijm een ​​stuk rot fruit of vlees als lokaas.lijmval
  3. Vernietiging van het nest is een van de meest effectieve, maar gevaarlijke methoden. Toegegeven, het hangt allemaal af van waar het is. Nesten ver van gebouwen kunnen eenvoudig worden overgoten met benzine en in brand worden gestoken. Ze worden ook verdronken door ze onder te dompelen in water..wespennest

Om te voorkomen dat insecten door ventilatie de woning binnendringen, kunt u de klamboe periodiek bevochtigen met azijn..

Welke methode u ook gebruikt, vergeet het belangrijkste niet: bescherming. Je zou een oorlog met wespen moeten beginnen door je zorgvuldig te kleden in nauwsluitende kleding. Het is beter als het een speciaal pak is van de imkers. En ook, voor het geval dat u antihistaminica moet bereiden (Loratadin, Suprastin). En vergeet niet: als er na een beet een acute allergische reactie, verschillende pijn of krampen is, ga dan onmiddellijk naar de dokter.

Video over hoe zich te ontdoen van ondergrondse wespen