Basisregels voor het thuis snijden van citroen

Vertel me hoe je een citroen thuis snoeit? We hebben een paar zaden geplant, maar er is er maar één ontkiemd. Maar er is al een kleine boom uit gegroeid, deze wil echter niet vertakken, maar groeit alleen maar omhoog. Hoe geef je een citroen een weelderige vorm en zijn er kenmerken van snoeien voor vruchtvorming??

hoe citroen thuis te snijden? Binnencitroen is al lang geen zeldzaamheid op onze vensterbanken. Het is niet moeilijk om het te laten groeien door zaden te planten van gewone citroenen die we in winkels kopen. Als u echter wilt dat de boom een ​​mooie vorm heeft, is water geven niet voldoende. Citroen heeft, net als de meeste kamerplanten, een goede vorm nodig. Weten hoe je een citroen thuis snoeit, kan hem een ​​ronde vorm en oogst geven. Hoewel citrusvruchten zelf kunnen vertakken, maar zonder tussenkomst van een teler, verloopt dit proces chaotisch. Meestal vormt een citroen die “uit zichzelf” groeit een hoge boom met lange scheuten die met elkaar interfereren. Tijdig en vakkundig snoeien helpt de groei van de plant in de juiste richting te sturen en een mooie kroon te vormen. En je moet het zelfs in de vroege stadia beginnen, wanneer jonge zaailingen actief opgroeien.

Hoe citroen thuis te snijden – stap voor stap procedure

trimschema De eerste snoei moet in het vroege voorjaar gebeuren, en nog beter in februari. Bij een eenjarige plant die een hoogte van ongeveer 20 cm heeft bereikt, is het noodzakelijk om de bovenkant af te snijden. In dit geval is het belangrijk dat er op de overgebleven stengel minimaal 3 levende nieren zitten. Na het snoeien zal de citroen zijn krachten richten op hun ontwikkeling en 3 jonge zijtakken vormen.

De verdere procedure voor het vormen van een kamercitroen is om deze jaarlijks op deze manier te snoeien:

  1. In het tweede levensjaar moet je de zijtakken inkorten.
  2. Bij een 3-jarige citroen moeten ook jonge stengels worden gesnoeid om het ontwaken van de laterale knop te stimuleren..
  3. Snijd in het vierde levensjaar van de boom de toppen van jonge formaties af. Verdun de kroon door naar binnen groeiende takken te verwijderen.gesneden citroen

Als de citroen na het snoeien koppig geen meerdere scheuten wil geven, is het noodzakelijk om de bovenkant aanhoudend te verwijderen totdat er meerdere knoppen zijn gevormd. Als de boom een ​​sterke verticale tak geeft, kan deze worden achtergelaten door te knijpen en een horizontale groeirichting te geven. Om dit te doen, wikkelt u de shoot met zachte draad en buigt u deze, waarbij u de draad rond de pot bevestigt.

Toppen en die takken die zich in het midden van de kroon zullen vormen, moeten jaarlijks worden verwijderd. Dit voorkomt verdikking en behoudt de gewenste ronde vorm. In het 5e levensjaar kun je de citroen de kans geven om vrucht te dragen – tegen die tijd zal hij al sterk genoeg worden.

Bloeiwijzen snoeien om de vruchtvorming van zelfgemaakte citroen te reguleren

bloeiende citroenCitrusvruchten binnenshuis hebben niet alleen een spectaculaire decoratieve uitstraling. Met de juiste zorg zullen ze genieten van een oogst van zij het kleine, maar zeer geurige citroenen. Als uw boom echter heeft besloten u te bedanken met fruit, is het de moeite waard om het natuurlijke proces te verstoren. Als er te veel eierstokken zijn, worden de citroenen klein en verbruikt de boom zelf meer energie. Daarom is het noodzakelijk om de bloeiwijzen te tellen en de overtollige te verwijderen. Alleen het aantal eierstokken mag overblijven, dat een jonge plant van voldoende voeding kan voorzien zonder afbreuk te doen aan zijn ontwikkeling.. Afhankelijk van de leeftijd van de citroen, is het toegestaan ​​om te vertrekken:

  • niet meer dan 3 bloeiwijzen – voor een plant tot 3 jaar oud;
  • tot 7 eierstokken – voor een 5-jarige boom;
  • ongeveer 10 knoppen – voor citroen ouder dan 7 jaar.

Hoe een binnencitroen te snijden en vorm te geven – video

Adblock
detector