Aristocraat onder coniferen - blauwe spar, planten en verzorgen van een jonge schoonheid

Vertel ons in detail over zo’n plant als een blauwe spar, het planten en verzorgen ervan in de centrale strook heeft eigenaardigheden? Ik heb een zaailing besteld in de kwekerij, ze zouden het de volgende dag brengen, in de catalogus stond al een behoorlijk behoorlijke boom met een hoogte van meer dan een halve meter. Waar kun je een spar het beste planten, hoe staat het met de eisen aan verlichting, heb je veel licht nodig of kan hij in halfschaduw leven? En ik ben ook geïnteresseerd in vorstbestendigheid, want we hebben koude winters.

blauwe spar planten en verzorgen De weelderige vormen en de originele kleur van de naalden onderscheiden dit type naaldplant van andere soortgelijke gewassen. De nobele schoonheid blauwe spar, planten en verzorgen die hun eigen kenmerken hebben, ziet er echt heel chic en zelfs fantastisch uit. Pluizige twijgen met veel blauwe naalden zien er in de winter bijzonder decoratief en contrastrijk uit, tegen de achtergrond van een sneeuwdek. Om zo’n kerstboom wortel te laten schieten en actief te laten groeien, heeft hij de juiste plaats en competente zorg nodig..

Blauwe spar – planten en verzorgen

blauwe spar in de tuin De groenblijvende vaste plant met blauwe naalden wordt beschouwd als een van de duurste soorten. En dit komt niet alleen door het uiterlijk, maar ook door de kenmerken van reproductie. Het kweken van sparren uit zaad kost veel tijd en geduld. Ze zijn moeilijk te ontkiemen en de zaailingen groeien langzaam en verdragen het verplanten niet goed. Daarom kopen veel tuinders liever een kant-en-klare zaailing. Maar ook hier is het belangrijk om de juiste keuze te maken..

Het is beter om een ​​​​zaailing te kopen op de leeftijd van minimaal 3 jaar, en nog beter 5 jaar oud. Meestal zijn dit al vrij volwassen bomen met een hoogte van 60 tot 80 cm en het is wenselijk dat ze met een gesloten wortelstelsel in een pot of kuip staan. Dan groeien de overlevingskansen aanzienlijk. De naalden moeten gezond zijn, zonder geelheid..

Waar en hoe te planten?

een blauwe spar plantenVoor een blauwe spar is het noodzakelijk om een ​​goed verlichte plaats in te nemen, weg van gebouwen en andere planten. Op volwassen leeftijd heeft het grote afmetingen en zal het eenvoudig andere culturen verdringen en de zon bedekken met zijn dichte kroon..

Omdat de spar een zeer ontwikkeld en krachtig wortelstelsel heeft, moet deze op een afstand van minimaal 20 m van het huis en andere gebouwen worden geplant. Anders kunnen de wortels de fundering vernietigen..

Wat betreft de timing, de beste tijd voor het planten van een zaailing is het vroege voorjaar, vooral in de centrale strook en in het noorden. In het zuiden is herfstaanplant ook mogelijk, maar niet minder dan een maand voor de vorst, zodat de spar de tijd heeft om wortel te schieten.

Het plantgat moet ruim worden gegraven, minimaal 60 cm diep en breed. En vul het met voedzame grond, leg een drainagelaag op de bodem. Het grondmengsel voor het vullen van de put moet zand, turf, humus en tuingrond bevatten. Het is raadzaam om er meteen een steun naast te installeren, die de jonge stam ondersteunt en voorkomt dat deze door de wind breekt. En zodat de grond geen vocht verliest, moet de stamcirkel bedekt zijn met turf.

Kenmerken van de zorg voor blauwe spar

hoe zorg je voor blauwe spar?Als volwassenen over het algemeen pretentieloos aten, hebben jonge bomen meer aandacht nodig:

  1. Spar houdt heel veel van vocht, dus het moet vaak worden bewaterd, vooral in de zomer, en de grond mag niet uitdrogen. Anders worden de naalden geel en verkruimelen ze. Tegelijkertijd is het belangrijk om geen wateroverlast toe te staan, waardoor de wortels zullen rotten..
  2. Voor een normale ontwikkeling moet ephedra worden voorzien van voldoende voeding. Maar niet met organisch materiaal, maar met mineraalcomplexen die speciaal voor coniferen zijn gemaakt. Dergelijke meststoffen worden geproduceerd onder het handelsmerk Pocon. Het is voldoende om ze twee keer per jaar te maken, in de lente en de vroege herfst..
  3. Jonge aten bomen zijn gevoelig voor ultraviolet licht. Daarom wordt aanbevolen om ze in de herfst te bedekken met agrofiber om ze tegen de zonnestralen te beschermen..

Ook hebben jonge kerstbomen extra beschutting nodig voor de winter. Volwassen bomen zijn niet vorstgevoelig en hebben sterke takken. Maar de jongen moeten worden beschermd tegen bevriezing en het afbreken van scheuten onder het gewicht van sneeuw. Om dit te doen, worden de takken voorzichtig naar de stengel getrokken en vastgebonden. Van bovenaf afdekken met vuren takken, een speciale bak of deksel.

Kenmerken van reproductie en aanplant van blauwe spar

Adblock
detector