Alles wat u moet weten over het planten van jasmijn in de lente

Een buurvrouw beloofde me een jasmijnboompje te geven als ze in de lente haar struiken zou planten. Ik heb er lang van gedroomd om deze geurige plant te krijgen en nu kijk ik uit naar wanneer het warmer wordt. Vertel me hoe je jasmijn in de lente plant? Waar kan hij beter een plaats innemen??

jasmijn planten Tuinjasmijn is niet alleen geliefd bij bijen, die worden aangetrokken door de zoete geur. De struik wordt vaak gebruikt voor het modelleren van de site vanwege de wijd uitlopende kroon en overvloedige bloei. Vooral badstofvariëteiten zijn populair en trekken de aandacht met een overvloed aan gevulde toppen. Ervaren tuinders raden aan om jasmijn in de lente te planten – in dit geval hebben jonge zaailingen, vóór het begin van de vorst, de tijd om sterker te worden en sterker te worden voor toekomstige overwintering, en het overlevingspercentage tijdens het planten in de lente is hoger dan in de herfst.

Voordat we het hebben over het planten van jasmijn in de lente, is het de moeite waard om de planttijd te vermelden. Doe dit het beste eind april – begin mei, wanneer op straat een stabiele temperatuur wordt bereikt en de grond voldoende opwarmt.

Waar te planten??bloeiende jasmijn

Jasmijn kan in principe zowel in de zon als in de schaduw even goed groeien en zich ontwikkelen. Maar als het doel is om overvloedige en langdurige bloei te krijgen, is het de moeite waard om de lichtste plaats op de site voor de plant te nemen.

Plaatsen waar water stagneert, zijn niet geschikt voor jasmijn – hij houdt niet van drassige grond en zal pijn doen.

Welke grond heeft jasmijn het liefst??

De struik kan op bijna elke grond overleven, maar groeit het beste op vruchtbare zwarte grond. Zware kleigrond moet worden verdund met zand om het luchtiger te maken. Voeg een beetje klei en een voedingsstofmengsel van chernozem en organisch materiaal toe aan lichte zandgrond.

Zaailing voorbereiding

Voor het planten moet u alleen de sterkste en absoluut gezonde zaailingen kopen of uit uw materiaal selecteren. Het wortelstelsel wordt zorgvuldig onderzocht: alle beschadigde en zieke wortels moeten worden afgesneden.

Hoe een zaailing correct te planten??geplant jasmijn

Het is beter om ‘s avonds te beginnen met planten. In een voorbereid plantgat tot 50 cm diep is het noodzakelijk om drainage aan te leggen, bijvoorbeeld grind. Dan moet de uitgegraven aarde worden gevuld met voedingsstoffen, omdat de volwaardige dressing van jasmijn pas het volgende jaar wordt gestart. Om dit te doen, meng het met organisch materiaal met een snelheid van 5 kg grond, elk 1 kg:

  • houtas;
  • humus.

Je kunt iets meer nitrofosfaat toevoegen, maar niet meer dan 30 g.

Het is onmogelijk om de wortelhals diep te verdiepen – deze moet op grondniveau blijven, anders is er een groot risico op bederf.

De geplante jasmijn moet overvloedig worden bewaterd. Je kunt de stamcirkel mulchen met bladeren – zo zal vocht onder de lentezon langzamer verdampen.

Video’s over het planten en verzorgen van jasmijn

Adblock
detector