Alleen een ervaren fokker kan ermee omgaan – Nubische geiten, een beschrijving van het ras met het uiterlijk en karakter van een hond – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel ons welke productiviteit de Nubische geiten hebben, een beschrijving van het ras, een foto is vooral nodig. Ik wil een koppel kopen voor echtscheiding, ik heb gehoord dat ze erg lekkere melk hebben. En hoeveel geeft het vrouwtje voor één melkgift en hoe is het lekker bij vlees? Als het lukt, dan kweek ik het voor de slacht, ik hou van gebraden geitenvlees.

Nubische geitenrasbeschrijving Iemand denkt dat hun vlees smakeloos is vanwege de specifieke geur. Maar wie van geitenmelk houdt, bevat deze schoonheden omwille van de hoge productiviteit en het vetgehalte. Hoewel niet de meest populaire in ons land, de Nubische geiten, verschilt de beschrijving van het ras, waarvan de foto in het artikel zal staan, aanzienlijk van onze “gewone”. En niet alleen hun stamboom, hoewel niet iedereen het zich kan veroorloven om een ​​echte Nubische vrouw met documenten te kopen. Het zeer goedkope vrouwtje kost minstens $ 300, en de mannelijke producent is bijna 4 keer duurder. Maar gezien het feit dat je bijna het hele jaar een geit kunt melken en de melk een hoog vetgehalte heeft, is het de moeite waard. Bovendien heeft het ras met succes wortel geschoten op onze breedtegraden vanwege zijn vermogen om zich aan te passen aan extreme klimaten..

Nubische geiten – rasbeschrijving, foto

nubische geitenmaker Zowel de geiten als de geiten zijn erg mooi, met prachtig haar dat glanst met een glanzende glans. Ze hebben een kleine kop en een vrij korte nek, maar lange benen en charmante hangende grote oren. Ze zijn het karakteristieke kenmerk van het ras. De look wordt voltooid met een kleine pluizige staart en bruine ogen. Soms zijn er individuen met grijze of groene ogen..

Dieren hebben een aanhankelijk temperament en een vriendelijke instelling, maar dit is het geval als de kudde klein is. En het zal gescheiden worden gehouden van andere rassen. Op grote boerderijen, vooral bij het mengen van soorten, worden Nubiërs agressief. En geiten laten hun baby’s vaak in de steek en moeten kunstmatig gevoed worden..

Soorten Nubische geiten

soorten Nubische geitenJe herkent dit ras niet aan zijn kleur, het is namelijk behoorlijk gevarieerd. Onder de Nubische geiten zijn er:

  • chocolade, met een donkerbruin lichaam met zwarte vlekken, zwarte oren en hoeven;
  • helemaal zwart met lichtere hoeven;
  • gevlekt met grijze of crèmekleur en zwarte hoeven;
  • laurier, met lichte vlekken op lichtbruine wol;
  • crème met kleine dunne vlekken van een donkerdere kleur;
  • wit, soms ook met kleine vlekjes;
  • wit en bruin;
  • luipaard met zwarte wol, versierd met ronde witte vlekken.

Rasproductiviteit

productiviteit van Nubische geitenHet belangrijkste doel van het fokken van nubies is zuivelproducten. Eén geit geeft tot 4 liter melk per dag met een vetgehalte van minimaal 8%. Bovendien duurt haar lactatie bijna een jaar, en voor één lammering leidt ze tot 3 kinderen.

Bovendien worden dieren snel zwaarder en kunnen ze ook voor vlees worden gehouden. Het is erg lekker, sappig met een delicate textuur. Een geit bereikt een gewicht van 70 kg, een geit is meestal ongeveer 50 kg.

Zoals je kunt zien, zijn Nubische geiten een uitstekend ras, maar het is beter om er alleen mee te doen als je ervaring hebt. Een hoge melkgift wordt alleen bereikt met regelmatige en goede verzorging en een uitgebalanceerd dieet. En gezien het feit dat dieren met hangende oren er de voorkeur aan geven apart te leven en niet met buren overweg kunnen, moet je nadenken voordat je ze koopt, en zelfs voor goed geld.

Kenmerken van het houden van Nubische geiten