Afgelopen herfst werk in de tuin - hoe knoflook te verwerken voor het planten voor de winter

Vorig jaar werden mijn knoflookbedden behoorlijk ziek, ik weet niet eens wat, maar minder dan de helft steeg. Of een soort van ziekte gedood, of plagen. Het is al tijd om weer te planten, en ik zou echt geen herhaling van de situatie willen. Hoe knoflook te verwerken voor het planten voor de winter? Als ik het gewoon week met kaliumpermanganaat, is dat genoeg, of zijn er speciale voorbereidingen nodig?

hoe knoflook te verwerken voor het planten voor de winter De in de herfst geplante winterknoflook behaagt met een vroege oogst en grote teentjes. En zodat dit echt zo is, en de cultuur geen last heeft van schimmels en verschillende insecten, is het belangrijk om te weten hoe je knoflook moet verwerken voordat je gaat planten voor de winter. Vaak vertoont een kweek al tekenen van beginnende bacteriose. De oorzaken van bacterierot kunnen verschillend zijn, knoflook is bijvoorbeeld vroeg opgegraven of verkeerd bewaard. Maar het meest trieste is dat deze ziekte, als er niets wordt gedaan, zal worden overgedragen op nieuwe planten die zullen groeien uit knoflookteentjes. Daarom is preventieve behandeling niet alleen een wenselijke procedure, maar ook een verplichte. Als er ook maar de minste twijfel is, is het beter om van tevoren op veilig te spelen. Bovendien is het niet zo moeilijk om dit te doen, want elke zomerbewoner heeft het meeste geld in huis..

Hoe knoflook te verwerken voor het planten voor de winter – volksmanieren

knoflook in asloog weken voor het planten Veel tuinders gebruiken, vooral voor preventieve doeleinden, zachtere verwerkingsopties. De volgende hebben bijvoorbeeld goed gewerkt:

  1. Gewoon steenzout, 1 eetl. ik. voor 1 liter water. Week knoflook 20 minuten.
  2. Essen, vooral van berken- of dennenhout. Voor 3 liter water 3 eetl. as, opwarmen, laten afkoelen en bezinken. Vang de heldere asvloeistof op en laat de kruidnagel er 2 uur in weken.
  3. Kaliumpermanganaat. Week 5-10 minuten in een roze oplossing.
  4. Berkenteer – redt van uienvliegen en ziekten. Los 1 el op in een liter water. ik. teer en knoflook 3 uur laten weken.

Weken in asloog zal twee vliegen in één klap slaan. Ten eerste om aaltjes te vernietigen, en ten tweede is het een natuurlijke meststof, waardoor knoflook beter groeit.

Chemicaliën voor het pre-planten van knoflook

knoflook weken in maximIn aanwezigheid van duidelijke tekenen van ziekte, is het beter om hulp in te roepen met zware artillerie. Als u de instructies opvolgt en alles correct doet, zal de knoflook geen schade aanrichten, maar zal de schimmel volledig worden vernietigd.

De volgende medicijnen zijn het meest effectief tegen bacteriose en andere knoflookziekten:

  1. Koper sulfaat. Los 5 g van het preparaat op in een liter water, laat 10 minuten in knoflook weken en droog af.
  2. Fitosporine. Bereid een geconcentreerde oplossing van 0,5 l water en 10 g van het medicijn. Neem dan 1 theelepel. dit concentraat en verdun het in een liter water. Week je tanden een kwartiertje.
  3. Maksim. Week het plantmateriaal gedurende 30 minuten in een oplossing van een liter water en een ampul van het medicijn.

Hoe knoflook klaar te maken voor het planten in de winter en hoe het te verwerken?

Adblock
detector