Adviseer het schema van automatisch besproeien van het gazon – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Groetjes aan iedereen! Vorig jaar was er een probleem bij de datsja. Dit jaar wil ik beslissen. In het voorjaar was het nieuw aangeplante gazon een lust voor het oog met groen en pracht. Tegen het einde van juni werd het geel, bijna volledig dood. Natuurlijk zou water geven het probleem oplossen. Maar we gaan alleen in het weekend naar de datsja – we willen ze niet verspillen aan water geven. Adviseer daarom het schema van automatische bewatering van het gazon, om geen tijd te verspillen aan zorg en om het frisse groen te kunnen bewonderen. Bij voorbaat dank!

De vraag is echt relevant. Tegenwoordig wijzen veel eigenaren van zomerhuisjes en privéhuizen aanzienlijke percelen toe voor gazons. Het is zowel mooi als handig. Groenen geven een speciale levendigheid aan de site en de verzorging van het gazon is minimaal – u hoeft alleen maar op tijd te voeren en te maaien. Maar dit is alleen als de automatische bewatering goed is georganiseerd. Over het algemeen is het nogal moeilijk om het automatische irrigatieschema van het gazon te adviseren – veel hangt af van het gazon zelf, de grootte, de omstandigheden en de vereisten van de eigenaar. Soms is het het gemakkelijkst om je tot specialisten te wenden – ze doen echte wonderen – verlichting, synchroon water geven op een bepaalde melodie en nog veel meer. Maar het is niet goedkoop. Laten we daarom proberen u kort te vertellen over de regels voor het kiezen van een automatisch bewateringsschema..

Standaard bewateringspatroon

U moet beginnen met een standaard irrigatieschema – dit kan worden aangevuld met een vochtdetector, een weerstation en andere complexe sensoren. Maar dit verhoogt de kosten en de installatiecomplexiteit, dus in eerste instantie kunt u het doen zonder extra componenten..

Het standaard autowatering-schema omvat dus:

  • Tankstation;
  • Pijpleiding;
  • Sproeiers.

Als tijdens de montage verschillende soorten sprinklers worden gebruikt, moeten ook drukregelaars worden gebruikt – deze zorgen voor een betrouwbare watergift en duurzaamheid van het hele systeem..

In gevallen waarin één irrigatieschema een groot gebied van vocht voorziet en het pompvermogen niet voldoende is om het hele gebied te irrigeren, worden elektromagnetische kleppen gebruikt – dankzij hen opent het systeem afwisselend de sproeiers, waardoor het hele gazon gelijkmatig wordt bewaterd.

Bij het toevoeren van water met zand en andere mechanische onzuiverheden, is het noodzakelijk om een ​​filter te installeren – dit beschermt de sprinklers tegen beschadiging.

Automatisch irrigatiesysteem

Nu is het de moeite waard om meer in detail over de verschillende componenten van het systeem te praten..

Tankstation

Bij het kiezen van een pompstation moet u allereerst een model kiezen waarvan de capaciteit overeenkomt met het geïrrigeerde gebied. Het is heel begrijpelijk dat het krachtigere model meer zal kosten. Maar ze zal in staat zijn om het gazon van een heel groot gebied snel water te geven. Bij twijfel raadpleeg je best een specialist van het bedrijf waar je de pomp gaat kopen. Zo voorkom je fouten en daarmee serieuze financiële kosten..

Tankstation

Sproeiers

Sproeiers worden ook wel sproeiers genoemd. Het is ontworpen om het water gelijkmatig over een groot gebied te verdelen. Het sluit ook schade aan het gazon door een te krachtige straal uit. Vandaag in de uitverkoop kunt u statische en roterende modellen zien.

Sproeier 3

De voormalige sproeien tegelijkertijd water over de hele straal. Roterende degenen maken in een paar seconden een cirkel van 360 graden, waardoor het gebied geleidelijk wordt bewaterd. Statische zien er esthetisch aantrekkelijker uit en verdelen het water zo gelijkmatig mogelijk, maar ze worden niet aanbevolen voor gebruik in ruimtes groter dan 6-8 vierkante meter. Roterende exemplaren zijn geweldig voor grotere gebieden..

Pijpleiding

Voor de pijpleiding zijn gewone lagedruk plastic buizen geschikt. Het belangrijkste hier is om de doorsnede correct te berekenen. Dit is echter niet moeilijk om te doen – als u de doorvoer van alle sprinklers kent (dit moet worden aangegeven in de kenmerken), kunt u eenvoudig berekenen hoeveel liter water per seconde de pijpleiding moet passeren..

U kunt meer te weten komen over automatische gazonirrigatiesystemen in de video