Actinidia: hoe de wijnstok in de lente te voeden?

Actinidia Kolomikta groeit in mijn zomerhuisje. De afgelopen jaren merkte ik dat er minder bessen aan de struik zijn en dat de wijnstok zelf met tegenzin groeit. Vertel me hoe je actinidia in de lente kunt voeren??

actinidia op de boog Actinidia is een meerjarige boomachtige wijnstok. In huishoudelijke percelen wordt het niet alleen voor decoratieve doeleinden gekweekt, hoewel de struik er erg mooi uitziet en slechts een vondst is voor het maken van verticale decoratieve composities vanwege de bonte kleur van de bladeren en de ongelooflijke schoonheid van de bloeiwijzen. Daarnaast produceert actinidia ook vruchten waarvan de grootte en smaak verschillen afhankelijk van de variëteit. In sommige variëteiten zijn ze klein en ruiken ze naar ananas, andere zijn groter en lijken een beetje op een gewone kruisbes, en weer andere zijn praktisch niet te onderscheiden van harige kiwi. Over het algemeen zijn de bessen echter erg lekker en zoet..

Om een ​​​​sterke gezonde plant te laten groeien en er ook een oogst van te krijgen, is het noodzakelijk om actinidia tijdig te voeren, het is vooral belangrijk om dit in het voorjaar te doen. De cultuur reageert goed op de introductie van zowel organische als minerale meststoffen.

Biologisch voer

bloeiende actinidia

In het voorjaar heeft actinidia organische stof nodig om groeiprocessen te activeren. De eerste voeding moet begin april worden uitgevoerd, wanneer de knoppen actief beginnen te bloeien. Rotte mest moet rond de struik worden verspreid, de laagdikte moet minimaal 5 cm zijn, de mest zal actinidia van de nodige hoeveelheid stikstof voorzien, daarnaast zal het als mulch dienen. Onkruid eronder groeit niet erg graag, maar vocht in de grond gaat langer mee.

De tweede keer is het nodig om na het einde van de bloei organische stof toe te voegen. Actinidia reageert goed op voeding op basis van afval van vogels en runderen. Onder één volwassen struik moet u minimaal 2 emmers werkoplossing gieten. De concentratie hangt af van wat als basis voor de infusie diende:

  • kippenuitwerpselen – verdund 1:20;
  • toorts – voor 1 deel van de infusie 10 delen water.

Tijdens het seizoen is het voldoende om de actinidia twee keer te voeren. Bij het telen van wijnstokken op arme gronden, om een ​​verhoging van de opbrengst te bereiken, is extra introductie van complexe minerale preparaten vereist.

Minerale dressing

actinidia

Om de vorming van jonge scheuten te stimuleren, de productiviteit te verhogen, evenals de winterhardheid van actinidia, is het in de lente noodzakelijk om twee minerale verbanden uit te voeren. Voeg eind maart – begin april 1 m² toe. m. gebied waar liaan groeit:

  • 35 g stikstofmeststoffen;
  • 20 g preparaten die kalium en fosfor bevatten.

Actinidia verdraagt ​​geen kalk en meststoffen die chloor bevatten.

De tweede keer moet een dergelijke minerale meststof worden aangebracht in het stadium van de vruchtzetting, terwijl de verhoudingen van de preparaten moeten worden gehalveerd.

Atinidia: een wijnstok planten en verzorgen, video

Adblock
detector