Aardbeien kweken met Finse technologie – alle subtiliteiten van het plantproces – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel ons wat de teelt van aardbeien is met behulp van Finse technologie. Een kennis was op zakenreis en communiceerde met Finse boeren die zich hiermee bezighouden. Hij zegt dat hun methode een hogere en eerdere oogst mogelijk maakt. Ik heb nog een kleine plantage, maar op termijn ben ik van plan deze uit te breiden door nieuwe rassen aan te schaffen. Het zou interessant zijn om deze technologie te proberen.

teelt van aardbeien met Finse technologie Wil je schone bessen die niet worden aangetast door ongedierte die een paar weken eerder rijpen? Probeer dan eens de Finse aardbeienteelt. Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat de grond opwarmt en deze warmte vast te houden, zodat het gewas zelfs in koele streken kan rijpen. En dit kan worden bereikt door de bedden te bedekken met mulch, maar niet met plantaardige mulch, maar van een speciaal materiaal. Het houdt niet alleen warm, maar voorkomt ook dat de bessen vies worden in de grond, wat vooral belangrijk is bij het kweken voor verkoop en transport. Pure aardbeien liggen langer en ongedierte heeft niet de mogelijkheid om ze door de mulch te eten. Bovendien groeit er ook geen onkruid op mulch..

Een ander voordeel van de Finse technologie is de mogelijkheid om de ongeoorloofde reproductie van aardbeien te controleren. Struiken die gewoon in de grond groeien, geven veel snorharen die op een chaotische manier wortel schieten. En als ze op mulch worden geplant, biedt de film de antennes geen gelegenheid om wortels op te starten..

Aardbeien kweken met Finse technologie – algemene principes

aardbeien planten met Finse technologie Dus, zoals eerder vermeld, is het belangrijkste verschil tussen deze methode het speciale planten van planten niet in de grond, maar op mulchmateriaal. Het wordt als volgt uitgevoerd:

  1. In de herfst wordt een perceel opgegraven op een goed verlichte plaats met voedzame en losse grond. Humus wordt geïntroduceerd om te graven.
  2. In het voorjaar wordt de grond bemest met kalium-fosforpreparaten.
  3. De bedden zijn opgebroken tot 80 cm breed met rijafstanden tot 70 cm. De bedden moeten iets op een heuvel staan.
  4. Druppelirrigatie wordt onmiddellijk geïnstalleerd – een slang wordt tussen de bedden begraven.
  5. Elk bed is bedekt met mulchmateriaal dat goed aan de randen hecht..
  6. Om de 40 cm wordt een gat in de mulch gesneden, waar een aardbeienstruik wordt geplant.

Als je aardbeien op kleine schaal voor jezelf kweekt, kun je de bedden niet vullen, maar gewoon het hele gebied bedekken met mulch. Maar het zal nog steeds handiger zijn als de struiken in rijen groeien en er geen bedekkende grond tussen zit. Dan hoeft u niet op de mulch te lopen, waardoor deze wordt blootgesteld aan het risico van schade..

Keuze van mulchmateriaal

Finse tuinders bedekken hun bedden met zwarte folie, maar in plaats daarvan kunnen ook witte folie en agrofibre worden gebruikt. Elk materiaal heeft zijn eigen nadelen en voordelen:

  1. Zwarte film. Goedkope maar betrouwbare bescherming tegen onkruid en vochtverlies. In de hitte trekt het echter de zon aan, dus je hebt er nog een laag extra plantaardige mulch bovenop nodig. Bovendien groeien naaktslakken onder de film..aardbeien planten onder een zwarte film
  2. Witte film. Ook niet duur, het zal oververhitting van de grond uitsluiten, maar er zal voldoende licht onder zijn voor onkruid.aardbeien planten onder een witte film
  3. Agrovezel. De meest optimale optie, omdat dergelijk materiaal ademt, maar tegelijkertijd warmte vasthoudt en geen kou naar binnen laat. Er groeit geen onkruid onder, maar je kunt het tot 3 seizoenen gebruiken zonder te verwijderen, terwijl de film sneller breekt.aardbeien planten onder agrofibre

Ongeacht wat voor soort mulch er onder de aardbeien ligt, de aanplant heeft water nodig. Bovendien druppelen, want onder de film zal het buitengewoon moeilijk zijn om water uit een gieter te organiseren.

Kenmerken van het planten van aardbeien onder mulch