Zelfvervanging van verwarmingselementen in de ketel

vervanging van verwarmingselementen van de ketel Na 2-3 jaar na gebruik raakt de ketel verstopt en is het verwarmingselement overgroeid met kalk. De magnesiumanode verwijdert zouten uit water, maar wordt geleidelijk vernietigd. Daarin opgeloste zouten bezinken op het oppervlak van het verwarmingselement. Het verwarmingselement faalt en de elektrische lading die erop wordt aangebracht, begint door het water te worden overgedragen. Dit kan resulteren in een elektrische schok. Als er een aardlekschakelaar (aardlekschakelaar) op de ketel is geïnstalleerd, wordt de ketel uitgeschakeld wanneer het defecte verwarmingselement wordt ingeschakeld. Het is onveilig om een ​​dergelijke ketel te gebruiken, deze moet worden schoongemaakt en het defecte verwarmingselement moet worden vervangen..

Ketelreiniging

Voor het reinigen moet u het water uit de ketel laten lopen. Verwijder vervolgens het deksel van de onderkant van de behuizing. Als er twee verwarmingselementen in de ketel zijn geïnstalleerd, controleer dan met behulp van een multimeter de spanning op de verwarmingselementen en vergelijk deze met de waarde die is aangegeven in het technisch paspoort. Als de door de multimeter weergegeven spanningswaarde groter is, is het verwarmingselement defect en moet het worden vervangen.

Als het verwarmingselement functioneel is, maar verontreinigd met zouten, moet het in een oplossing van citroen- of azijnzuur worden geweekt. Om een ​​oplossing in 10 liter heet water te bereiden, worden twee pakken citroenzuur verdund. De verwarmingselementen worden 2 uur in de oplossing gelaten, nadat de siliconenpakkingen van de verwarmingselementen zijn verwijderd. Er is een nieuwe magnesiumanode geplaatst.

De tank moet ook worden ontdaan van kalk en vuil. De elektronica is uit de ketel verwijderd. De eerder bereide zuuroplossing wordt in het gat voor het verwarmingselement gegoten. De ketel wordt enkele uren met rust gelaten en vervolgens uit de oplossing gespoeld. Deze procedure wordt meerdere keren uitgevoerd. Na reiniging werkt de ketel weer naar behoren..

Het is raadzaam om de ketel elk jaar schoon te maken..

De boiler vullen met water

Na het reinigen wordt de ketel gevuld met lucht. Het is onmogelijk om de verwarmingselementen aan te zetten zonder water. Om te voorkomen dat de verwarmingselementen doorbranden, moet de ketel daarom correct met water worden gevuld. U dient de boiler te vullen door twee kranen en een warmwaterkraan op de mengkraan te openen. Via de kraan op de mengkraan zal geleidelijk lucht uit de ketel ontsnappen en de hele tank wordt gevuld met koud water. Als er water uit de kraan komt, is de boiler helemaal gevuld. Het is mogelijk om verwarmingselementen in te schakelen.

Elke 6 maanden is het noodzakelijk om 1 liter water af te tappen via de terugslagklep, omdat deze verstopt kan raken en niet onder overdruk werkt. De staat van de magnesiumanode wordt jaarlijks gecontroleerd.

Adblock
detector