Zelfgemaakte geitenvoeders en volwassen geiten

voerbak voor geiten en kinderen De geit is een heel schoon dier; hij eet geen voedsel dat op de grond is gevallen. De geitenvoederbak moet stabiel staan, aangezien de geiten met hun voorhoeven op het lichaam rusten. Hierdoor kan de trog kantelen en moet al het voer worden vervangen..

Om het irrationele voerverbruik tot bijna nul terug te brengen, kun je een framefeeder maken. Als het aantal geiten groot is, kun je een hooicontainer maken in de vorm van een boek.

Voor de vervaardiging van een dergelijke feeder is een groot aantal materialen nodig. De installatie in een schuur is alleen gerechtvaardigd als het aantal geiten meer dan tien personen is, zonder rekening te houden met de kinderen.

Een plaats voorbereiden voor een feeder

Onder de framefeeder zijn verticale steunen van een staaf van 120×50 cm geïnstalleerd.De hoogte van de steun is afhankelijk van de hoogte van het gebouw waarin de feeder is geïnstalleerd. Om de frameframes in gewicht van het hout te houden, zijn in de steunen kettingen gemonteerd.

Ook is een houten platform voorbereid voor de feeder, waarop twee frameframes worden bevestigd. Deze frames zijn verbonden door deurscharnieren, die vooraf in het platform worden gemonteerd..

Feeder constructie

Frames zijn gemaakt van 50X50 hout. Hiervoor heb je nodig:

  • acht stukken hout van dezelfde lengte;
  • montage metalen gaas;
  • schroeven voor verbindingsframes.

Nadat het frame van het frame klaar is, “zit” het op de deurscharnieren. Een van de frames moet in contact zijn met het houten platform en de andere moet worden vastgezet met kettingen. Zo vormen de twee frames een hoek van 60°..

Een met metaal versterkt gaas met grote cellen wordt over de frameframes getrokken. De grootte van de cel moet 2X2 cm of meer zijn. Hierdoor kunnen de geiten het hooi comfortabel opeten, terwijl het voer niet uit de voerbak loopt..

Om te voorkomen dat de geiten op bladeren en takken trappen die op de grond vallen, is er een dwarsbalk aan het frame genageld. Dankzij haar kunnen dieren niet in de buurt van de voerbak komen en het voedsel vertrappen. Daarnaast zal de dwarsbalk dienen als ondersteuning voor de kleine kinderen, zodat ze ook uit de voerbak kunnen eten..

Voerbak voor babygeiten in een aparte ruimte

Als de kinderen in een aparte ruimte worden gehouden, kun je een andere voerbak voor ze maken. Het is een trog met voer, die aan een ketting wordt opgehangen..

De voerbak wordt hoger geplaatst naarmate de kinderen groter worden. Om het de kinderen gemakkelijk te maken om te eten, zijn er houten bruggen aan de voerbak genageld.

Adblock
detector