Zaailingen zaaien of de koppige ochtendglorie temmen

het kweken van zaailingen van ochtendglorie Het is bekend dat Morning Glory niet zo dol is op duiken. Schade aan de wortels verzwakt de immuniteit van de plant. Als gevolg hiervan moet hij na de transplantatie lange tijd in de frisse lucht wortel schieten. Hoewel idealiter de cultuur wordt aanbevolen om in de volle grond te worden geplant, wordt het nog steeds beoefend om een ​​bloem te kweken met zaailingen. Om de procedure met de minste verliezen uit te voeren, houden tuinders rekening met verschillende kenmerken van het proces..

Van een dicht bos tot enkele kopjes

Een plastic bak met deksel voor levensmiddelen is voor de helft gevuld met aarde. Zaden worden over het hele oppervlak van de gerechten gezaaid (het is raadzaam om verschillende soorten te gebruiken). Ze zijn bedekt met aarde, maar niet erg diep. Daarna wordt het zaaigoed overvloedig besproeid. Dek af met een deksel. Plaats de container in een warme en lichte kamer.

Na 13 dagen zullen de zaailingen met 10-15 cm stijgen.Omdat de morning glory te dicht is gezaaid, moet je in het gevormde dichte bos duiken. Ze doen het op deze manier:

  • met een vork graven ze de zaailingen uit en proberen ze de wortels niet te beschadigen;
  • grote kopjes zijn voor 1/3 gevuld met aarde;
  • zaailingen zijn verpakt in drie exemplaren;
  • geplaatst in containers en besprenkeld met aarde;
  • de zaailing wordt overvloedig geïrrigeerd met water.

Sterke, sterke en gezonde spruiten worden aanbevolen om te worden geselecteerd voor aanplant. Ze worden geadviseerd om ze te verdiepen onder de meest zaadlobbige bladeren..

Omdat de cultuur een vertegenwoordiger is van het geslacht Bindweed, heeft deze zeker ondersteuning nodig. Op de rand van elke beker wordt een dunne stok geplaatst. Dan gaan ze samen met haar een plantje planten.

Topdressing

Na vier dagen is te zien dat het wortelstelsel van de bloem zich intensief ontwikkelt. Op dit moment moet het worden gevoed. Bloemisten gebruiken meststoffen die zijn ontworpen voor bloeiende variëteiten. Ze omvatten het hele scala aan noodzakelijke componenten:

  • stikstof (het aandeel is minder dan voor zaailingen);
  • fosfor;
  • potassium;
  • sporenelementen: boor, ijzer, zink, koper en andere.

Topdressing wordt gepresenteerd in de vorm van kristallen. Verdun het poeder in de berekening – 1 theelepel. voor twee liter water. Geef elke week water, bijna tot aan het planten in de volle grond.

Na tien dagen wordt de plant groot en begint de stok te vlechten. Daarom wordt het, zodra het warm wordt, naar de site overgebracht. In dit geval mag de grond niet nat zijn, maar enigszins droog..

Een paar woorden moeten worden gezegd over het decor. De tijdloze klassieker omvat het gebruik van één tint of een combinatie van twee tegengestelde tinten. Om een ​​meer spectaculaire show te krijgen, worden tot 3-5 verschillende soorten morning glory op één plek geplant. Een opvallend verschil tussen de gevormde lianen kan niet alleen de kleur zijn, maar ook de vorm van de bloemen. Terry-exemplaren zien er vooral geweldig uit in combinatie met sierlijke toppen..

Adblock
detector