Zaailingen van calendula kweken

zaailingen van calendula De meeste bloementelers zaaien calendula direct in de volle grond, omdat het vrij vorstbestendig is en bestand is tegen een lichte temperatuurdaling tot 5 graden onder nul. De zaailingmethode voor het kweken van calendula vond echter ook zijn fans..

De voordelen van de zaailingmethode:

Als je calendulazaden niet in de tuin zaait, maar eerst in een pot, en ze binnen laat groeien, kun je goede resultaten behalen, namelijk:

  • om de bloeiperiode dichterbij te brengen – een calendula geplant met zaailingen op een bed bloeit eerder dan gezaaid met zaden in de volle grond;
  • om de mogelijkheid te krijgen om het planten van gecultiveerde planten en calendula te combineren om ze te beschermen tegen ongedierte – het planten van kant-en-klare zaailingen in uienpaden is veel handiger dan het zaaien van zaden die misschien niet allemaal ontkiemen.

Waar zaden te krijgen??

Je kunt calendulazaden kopen bij elke bloemenwinkel. Het is ook gemakkelijk om ze zelf te bereiden, als de bloem vorig seizoen een plek had om in het bloembed te staan..

Ondanks het feit dat de zaden van calendula een interessant uiterlijk hebben en in vorm variëren, ontkiemen ze allemaal vrij goed: die met een duidelijk uiterlijk van een dicht gebogen zaad en zelfs ongewone schelpen die eruitzien als droge schubben. Zaden behouden hun kiemkracht 3-5 jaar..

Het enige dat niet mag worden gebruikt, zijn onrijpe, groene calendulazaden. Zij zijn het die hoogstwaarschijnlijk niet zullen ontkiemen..

Wanneer en hoe zaaien??

De tijd van het zaaien van zaden hangt af van in welke klimaatzone de calendula zal worden gekweekt. Gemiddeld is dit de maand april. U moet zich concentreren op het feit dat er 50 dagen verstrijken vanaf het moment van ontkieming tot het begin van de bloei..

Zaden kunnen zowel in een gemeenschappelijke container met verder plukken als direct in aparte bekers worden gezaaid. Het is goed om de voedingsbodem met water te morsen en licht te verdichten, aangezien de calendula een vrij diepe beplanting vereist (tot 2 cm diepte). Leg de zaden klaar en bestrooi met aarde.

Bedek de container met een film erop en plaats deze op een warme vensterbank in een kamer met een temperatuur van minimaal 20 graden Celsius. Zaden ontkiemen heel snel en binnen een week zullen er jonge zaailingen zijn. De film moet op dit moment worden verwijderd.

Calendula zaailing zorg

Om uitrekken van zaailingen te voorkomen, moet de temperatuur van de teelt geleidelijk worden verlaagd tot 18-15 graden Celsius. Als dit toch gebeurt, moet u:

  • voeg aarde toe aan de zaadlobbladeren;
  • of duik zaailingen en verdiep ze op dezelfde manier.

Half mei kunt u zaailingen in een bloembed planten. Als de struiken tegen die tijd tijd hebben om te bloeien, is het goed, de calendula zal de transplantatie perfect verdragen en wortel schieten op een nieuwe plaats.

Video over de fijne kneepjes van het kweken van goudsbloemzaailingen

Adblock
detector