Wilgenstekken planten in hun zomerhuisje

wilgenstekken planten Wilg kan een geweldige decoratie zijn voor uw site. In landschapsontwerp wordt deze boom gebruikt bij het samenstellen van composities, het regelen van levende tuinhuisjes en heggen. Om ervoor te zorgen dat de stekken van de cultivarwilg wortel schieten en een krachtig wortelstelsel vormen, is het noodzakelijk om de planttechnologie te observeren.

Landing op zwarte film

De meest effectieve manier om wilgenstekken te rooten, is door ze op zwarte folie te planten. Met deze technologie bouwt het plantmateriaal snel het wortelstelsel op. Binnen twee maanden na het planten vormt de wilg ook het bovengrondse deel.

Het is belangrijk om zwarte film niet te verwarren met agrofiber. Bij het planten is het noodzakelijk om zwarte cellofaanfilm te gebruiken. Agrofibre is niet geschikt voor wilgengroei, omdat het minder vocht vasthoudt.

De technologie van het planten van wilgenstekken op een zwarte film kan niet alleen worden gebruikt bij het kweken van wilgenzaailingen. Deze methode wordt veel gebruikt bij het kweken van wilgentakjes voor het weven van meubels en heggen..

Selectie en voorbereiding van het snijden

In tegenstelling tot stekken van fruitbomen, worden wilgenstekken in de zomer geoogst tijdens vormend snoeien. Voor enten zijn takken met een dikte van 5 mm of meer geschikt. De lengte van het snijden is 40-45 cm, zo’n staaf moet meer dan de helft in de grond worden begraven. Zo’n stek heeft een krachtig wortelstelsel..

Om de wortels sneller te laten vormen, is het noodzakelijk om een ​​schuine snede op de wilgensteel te maken. Als u in de zomer stekken oogst en van plan bent ze in de lente te planten, voert u vóór het planten de “revitalisatie van het snijden” uit.

Om dit te doen, moet het een dag in water met een temperatuur van 30 ° C worden geplaatst. Om de staat van de stek te controleren, verwijdert u er wat bast van. Als de stengel groen is, kan deze op film worden geplant..

Landingstechnologie

Stekken worden onder een hoek van 45° op een film geplant. Hierdoor kunnen twee stekken in één gat worden geplaatst. Deze technologie heeft verschillende voordelen ten opzichte van planten in de volle grond:

  1. De zwarte film fungeert als mulch. Daarom wordt onder de film een ​​uitstekend microklimaat gecreëerd, wat de vormingssnelheid van het wortelstelsel verhoogt..
  2. Het tweede voordeel van deze technologie is de onmogelijkheid van de ontwikkeling van onkruid, dat de wilg vaak “verstopt” bij het planten van stekken in de volle grond.
  3. Het derde pluspunt van deze aanplant is de synergie van twee stekken. Na verloop van tijd groeien planten samen tot één enkel organisme. Het wortelstelsel van de plant met deze technologie is zeer krachtig..

Als u een krachtigere wilgenstam wilt, plant u de planten op een afstand van 30 cm. Om wilgentakjes te laten groeien om te weven, wordt de afstand tussen de stekken verkleind tot 15 cm.

Adblock
detector