Weelderige knappe asplenium ui-lager

uiendragend asplenium Volgens verschillende bronnen is het uiendragende asplenium vanuit India, Australië en Nieuw-Zeeland naar ons toegekomen. Dit type varen komt het meest voor op vensterbanken binnenshuis, maar voelt ook goed in een wintertuin of kassen, waar de luchttemperatuur niet onder de 20 graden Celsius komt..

Beschrijving van de variëteit

Asplenium bulbiferous behoort tot kruidachtige bladverliezende varens. Het heeft zeer mooie bladeren, langwerpig in de vorm van een driehoek, drie keer geveerd en naar beneden hangend. De breedte van de bladplaat is bijna de helft van zijn lengte – respectievelijk 30 en 60 cm. En de bladsteel zelf is ook vrij lang, tot 30 cm, recht, hard en donkergroen, terwijl de veren een lichtere tint hebben.

De bladeren van asplenium bolvormig lijken een beetje op de toppen van wortelen, maar in tegenstelling daarmee glanzen ze met een glans en niet mat.

Adventieve knoppen groeien aan de bovenzijde van de bladplaat en sporangia bevinden zich aan de onderkant van elke lob. Kleine bollen vormen zich uit de knoppen en na verloop van tijd ontspruiten baby’s eruit. Wanneer de baby’s opgroeien, scheiden ze zich van het moederblad en vallen op de grond, waar ze wortel schieten en hun eigen wortelstelsel vormen. Je kunt dus een weelderige struik krijgen of ze in een aparte kom planten voor de voortplanting van varens..

Groeiende functies

In de natuur groeit bolbloemig onder de kronen van grote bomen of direct op rotsen, in kloven.

In het wild kunnen varenbladeren groen blijven tot de vorst, maar in de winter vallen ze af.

Binnen gedijt de plant in een beperkte potruimte. Voor hem zorgen is niet moeilijk en omvat:

  1. Overvloedig water geven. Zoals alle varensoorten is het ras erg vochtminnend, dus het is belangrijk om de grond in de pot niet helemaal te laten uitdrogen..
  2. Frequent spuiten. De bloem heeft vochtige lucht nodig en reageert niet alleen goed op sproeien, maar ook op waterprocedures, bijvoorbeeld baden onder de douche.
  3. Periodieke transplantatie. In principe groeit asplenium heel langzaam wortels, maar als gevolg van het afstoten van kinderen in een jaar, wordt een te dichte en dichte struik in een pot verkregen. Neem bij het verplanten geen te grote pot – je kunt de oude bloempot laten staan, maar de varen verdelen zodat deze niet krap wordt.

Als de plant in de zomer in de volle grond wordt geplant of gewoon de pot buiten zet, moet deze voor de winter binnenshuis worden genomen, zodat de bladeren niet vallen en de groei niet stopt.

Adblock
detector