We zaaien Margelan radijs – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

margelan radijs Op het grondgebied van Rusland is de Margelan-radijs nog niet wijdverbreid. In zomerhuisjes worden voornamelijk witte en zwarte radijs geteeld. Deze soorten staan ​​bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Wortelgewassen van zwarte radijs worden gebruikt in de volksgeneeskunde. Alkalische en minerale zouten in hun samenstelling verwijderen gifstoffen en gifstoffen uit het lichaam.

Zwarte radijs is gecontra-indiceerd voor mensen die lijden aan ziekten van het maag-darmkanaal. Het bevat een grote hoeveelheid mosterdolie, die de maag en darmen irriteren..

Daikon is wijdverbreid in Rusland. De knolgewassmaak is neutraal, maar bevat veel minder voedingsstoffen dan Margelan radijs..

Margelaanse radijs

Als u alle voordelen van radijs wilt benutten en tegelijkertijd een knolgewas met een delicate smaak wilt kweken, dan is de ideale oplossing een groente genaamd “Loba”. Dus in China noemen ze Margelan radijs.

Het was uit het oude China langs de zijderoute dat deze groente naar Kievan Rus kwam, maar met de komst van aardappelen begonnen ze het te vergeten. De samenstelling van Margelan, of “Groene” radijs, bevat veel minder mosterdolie dan zwarte. De smaak van het voorhoofd is vergelijkbaar met de radijs, maar de groene radijs is veel gezonder..

Een groene radijs planten

De voordelen van de Margelan-radijs zijn onder meer het gemak van de verzorging van dit gewas. Om een ​​goede oogst te krijgen, moet je drie regels volgen:

  1. Kies de juiste landingsplaats.
  2. Plant drie zaden in een gat van 1 cm diep, na het verschijnen van de ingangen moeten ze worden uitgedund.
  3. Geef je wortels regelmatig water.

Margelan radijs groeit goed in de tuin waar eerder komkommers werden geplant. Bij goed licht schiet het pijlen en vormt het geen grote vruchten. Direct zonlicht mag de radijs niet meer dan 6 uur per dag raken. Groene radijs wordt half juli geplant.

Plant drie zaden in de gaten gemaakt door de hals van een plastic fles om de opkomst van zaailingen te verzekeren. Ontsmet voor het planten de grond met een oplossing van ammoniak of kaliumpermanganaat, aangezien jonge planten vatbaar zijn voor schimmelziekten.

Oogst tijd

Bij regelmatig water geven groeit de Margelan-radijs tot 15 cm in diameter. Het is bestand tegen temperaturen tot -5 ° C, dus de oogst kan worden verlengd tot november.

Het voordeel van wortelgewassen is hun lange bewaartijd. Na het oogsten verliest het voorhoofd zijn nuttige eigenschappen pas in het volgende seizoen..