We kweken veelzijdige ochtendglorie in ons landhuis – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

ochtendglorie van verschillende variëteiten Botanici zijn verrukt over de collecties bloemenplanten die de natuur hen laat zien. Ondanks het feit dat morning glory een vrij primitieve bloei heeft, is de variëteit van zijn variëteiten verbazingwekkend. Veel geweldige kleuren zijn in harmonie met toppen van verschillende vormen en texturen.

HET ADVIES! Het zal voor een tuinman niet moeilijk zijn om uw tuin koninklijk schitterend te maken. Je hoeft alleen maar verschillende soorten cultuur te combineren, uitgaande van het ontwerpidee van landschapsontwerp in de tuin.

Hoeveel gezichten heeft Ipomoea??

Wetenschappers schatten dat er ongeveer 500 plantensoorten bekend zijn. Hiervan worden er slechts 25 door bloementelers gekweekt. Daarom is het nuttig om aandacht te besteden aan de meest populaire hybriden, evenals om hun natuurlijke verspreidingsgebied en botanische beschrijving te achterhalen. Er is dus ochtendglorie:

“Cairo”

Gedistribueerd in Azië, maar ook in het verre Australië. Liana groeit tot 5 meter lang. Tegelijkertijd is het dicht bedekt met knoppen, die bloeiend een verbazingwekkend blauw tapijt vormen. Gelobde, gespleten bladeren voegen er pracht aan toe.

“Klimop”

Het groeit slechts tot 2-3 meter. Verschillende kleine bloemen (diameter – 5 cm) zijn geplant op steeltjes en zijn lichtblauw (met witte rand), rode en bordeauxrode tinten. Maar het blad doet enigszins denken aan klimop, alleen op grotere schaal..

BELANGRIJK! De klimopvariëteit “Roman Candy” wordt gebruikt als ampel-exposities. Het groene blad met ongewone rimpelingen dient als een prachtig decor voor een zomerresidentie..

“Paars”

Het is een eenjarig gewas uit de Amerikaanse tropen. Tijdens het seizoen groeit ze een stengel van 8 meter lang met zacht behaard. Kale lancetvormige bladeren worden een echte ezel voor rode, witte, donkerpaarse, blauwe, paarse of roze gramuffs.

BELANGRIJK! Deze representatieve Winde heeft soorten met dubbele bloembladen in de collectie. Andere variëteiten van de bloem zijn bekend, zoals “Giselle”, “Scarlett O’Hara” en “Night”.

“Nijl”

In Japan wordt het asagao genoemd, omdat het voor de lokale bevolking is als het ochtendgezicht van de zon. Wijnranken bereiken slechts 3 m. Ze hebben ovale bladeren die op lange bladstelen zijn geplant. Dergelijke kleurvariaties geven ze een ongeëvenaarde uitstraling:

  • paars;
  • scharlaken;
  • blauw (donkere of lichte kleuren);
  • roze.

De diameter van de trechters is 10 cm. Midden in de zomer worden de eerste knoppen verwacht, die pas in oktober zullen vervagen.

BELANGRIJK! Variatie “Nile” heeft nog twee hybride soorten: “Serenade” onderscheidt zich door dubbele gegolfde paarse bloembladen langs de randen, evenals “Pikoti” met semi-dubbele blauw / rode knoppen.

“Driekleur”

Ze is ook bekend als “rood en blauw”. Hoewel het een meerjarig ras is, wordt de plant als vaste plant geplant. Verschrompelde bladeren groeien op scheuten van 5 meter lang. Bloemen worden verzameld in trossen van 3-4 stuks. Ze zijn als kameleons, terwijl de lichtblauwe trechters met roze buizen tegen de herfst beginnen te blozen. De plant wordt gebruikt in de geneeskunde. Psychotrope stoffen worden verkregen uit de componenten ervan..

HET ADVIES! Tuinders geven de voorkeur aan variëteiten zoals “Pink Star”, “Flying Saucer”, “Blue Lollipop” en “Sky Blue”.

“Maan Bloei”

Alleen ‘s nachts opent hij zijn grote toppen van 10 cm. Bij de eerste zonnestralen gaat de trechter dicht. Ze verspreiden een geweldige geur. Schietlengte kan meer dan 6 m . bedragen.

Kvamoklieten

Dit is een groep badstofvariëteiten. Ze onderscheiden zich door gebeeldhouwd gebladerte, dat is versierd met een opengewerkte rand. Op de stelen bevinden zich kleine buisvormige bloemen. De favorieten van tuinders zijn kvamoklite: vurig rood, gevederd en ook “Slaughter” genaamd “Cardinal Liana”.

Je kunt je zelfrespect verwennen met andere soorten morning glory. Moorse, gelobde, vinger- en Braziliaanse uitzichten zien er onverslaanbaar uit op de majestueuze bogen.