ficus kinky Een van de meest decoratieve ficusen wordt beschouwd als de Kinki-variëteit – dit is een variëteit van Benjamin’s ficus, die bij iedereen bekend is. Zo’n plant kreeg een groot aantal kleine bladeren van zijn ouder, maar verschilt ervan in zijn bonte kleur en zijn meer bescheiden grootte..

De tweede naam – bonte ficus – de bloem ontving precies dankzij de tweekleurige toon van de bladeren.

Over het onderwerp: thuiszorg voor de ficus van Benjamin!

Beschrijving van de soort

Ficus Kinki is een compacte struik met een volumineuze bladverliezende kop. Het vertakt goed en de scheuten hangen uiteindelijk af onder het gewicht van een groot aantal bonte bladeren tot 4 cm lang.De hoofdstam is recht, bedekt met dicht hout.

Er zijn twee soorten Kinki ficus:

  1. men heeft bladeren met een witte rand rond de randen;
  2. de tweede heeft een crèmekleurige rand.

Bij bonte ficus is de structuur van de bladplaat stijver dan bij ficus Benjamin.

Onderhoudsfuncties

Bonte ficusvariëteiten tolereren geen wateroverlast, daarom is het bij het planten op de bodem van de pot absoluut noodzakelijk om goede drainage te leggen. Het kan een laag geëxpandeerde klei zijn. Wat de bodem betreft, deze moet voedzaam zijn. Ficus groeit goed in een gangbaar substraat voor decoratieve bladplanten, dat wordt verkocht bij een bloemenwinkel. Indien gewenst wordt er een beetje loofland aan toegevoegd.

Met de leeftijd wordt de hoofdwortel van de Kinki-ficus dik, donkerder en verhout. Hierdoor is het mogelijk om van de plant bonsai te maken. Als je wilt, kun je zo’n krachtige wortel bij het planten gewoon boven het grondoppervlak laten, zonder deze met aarde te besprenkelen. Hierdoor ziet de struik er decoratiever uit..

Bij het verplanten van een volwassen plant, die in het voorjaar moet worden uitgevoerd, kunnen te lange wortels worden bijgesneden.

In tegenstelling tot ficusen met een effen kleur, heeft Kinki goede verlichting nodig, dus de zuidelijke ramen zijn alleen voor hem (op voorwaarde dat ze niet opengaan en er geen tocht is). Maar zelfs daar is er een mogelijkheid dat de bloem in de winter verlichting nodig heeft, omdat de daglichturen in deze periode erg kort zijn. Bovendien, als de pot direct op de vensterbank staat, is het noodzakelijk om er in de winter een stuk schuim onder te leggen – ficusen houden er niet van als ze “koude voeten” hebben.

Dat de ficus licht mist, kun je begrijpen door de langgerekte internodiën en scheuten. Bovendien vallen zijn bladeren ongepland..

In de zomer moet de bloem regelmatig worden bewaterd, zodra de grond bovenaan droog is. In de winter is één keer per week voldoende, terwijl hoe lager de temperatuur in de kamer (maar niet minder dan 18 graden Celsius), hoe langer de ficus zonder water kan.

Een scherpe vergeling van de bladeren van de ficus duidt op overloop, en hun draaien en bladval – dat het koud is.

Basisvereisten voor de verzorging van de ficus Kinki – video