bladluizen op komkommers Bladluizen planten zich in een zeer hoog tempo voort. Overdag wordt de kolonie aangevuld met tweehonderd nieuwe insecten. In de natuur zijn er ongeveer 4000 soorten bladluizen, verschillende daarvan komen veel voor in de tuin of in de tuin:

  • groene bladluis;
  • zwart;
  • kers;
  • beker;
  • roze gekleurd.

Deze insectenplaag treft alle gewassen behalve coniferen, en vooral bladluizen worstelen graag met klimplanten. Komkommers worden het vaakst aangetast door zwarte bladluizen. Veel van deze kleine insecten klimmen op jonge scheuten van een komkommerzweep en beginnen sap uit de plant te zuigen..

Wanneer bladluizen worden aangetast, beginnen de bladeren van de plant te krullen en geel te worden, waarna ze drogen en eraf vallen. De afstand tussen aangrenzende bladeren begint te krimpen. De groeiknop droogt uit en de wimper ontwikkelt zich niet meer. Op de bovenste bladeren zijn vlekken van zoete honingdauw te zien, die bladluizen tijdens hun leven loslaten..

Zie ook het artikel: komkommerziekte foto bladbehandeling!

Verwijdering van laesies

Bladluizen hopen zich op op de bovenste bladeren van de plant, als er veel insecten zijn, snijd jonge scheuten af ​​en verbrand ze. Je verwijdert dus een groot aantal bladluizen en nieuwe zijscheuten gaan van de internode. Na het snoeien van de komkommer kan een chemische behandeling worden uitgevoerd.

Bladluizen nestelen zich nooit op de onderste bladeren van de plant en zijn verhoute takken, omdat deze plaag niet door ruwe weefsels kan bijten. Daarom zijn oppervlaktebehandelingen voldoende om bladluizen te bestrijden..

Insecticiden en bioactieve behandelingen

Voor de bestrijding van bladluizen is het medicijn “Aktara” zeer geschikt. Het is een contactinsecticide dat twee uur na de behandeling ingaat. Aktara is een langwerkend medicijn. Over twee weken moet de plant worden opgewerkt..

Insecticide “Aktara” is zeer giftig voor bijen, daarom kunnen behandelingen alleen ‘s avonds worden uitgevoerd, wanneer de bijen de avondvlucht hebben voltooid.

Om de insecten van bestuivers te beschermen, kunnen in plaats van chemische insecticiden biologische preparaten, bijvoorbeeld “Fitoverm”, worden gebruikt. Dit is ook een langwerkend insecticide. Het medicijn werkt in op de darmen van de plaag. Na twee uur actie stopt de bladluis met eten en na nog eens drie uur sterft hij.

Fitoverm is absoluut veilig voor bijen en andere bestuivende insecten, daarom kan behandeling met een biologisch preparaat op elk moment van de dag worden uitgevoerd. Verwerk de plant niet ‘s middags, anders verdampt Fitoverm snel.