Wat als de guzmania overstroomd is?

Guzmania heeft hulp nodig De zorg voor guzmania heeft zijn eigen kenmerken die verband houden met het individuele karakter van de plant. Een bloem die thuis als een epifyt in de natuur groeit, heeft speciale aandacht nodig. Allereerst betreft dit de grond en watergift, omdat, in tegenstelling tot de meeste kamerplanten, de guzmania niet in een pot moet worden bewaterd, maar direct in de uitlaat.

Dienovereenkomstig hebben onervaren bloementelers vaak een dergelijke situatie wanneer de guzmania lijdt aan overtollig vocht. Meestal is dit te wijten aan het feit dat de plant overvloedig wordt overstroomd met water, en als het tegelijkertijd in zware grond en een container zonder drainagegaten wordt geplant, begint het wortelsysteem te rotten. De wortels van de guzmania zijn oppervlakkig en gevoelig voor overstroming – als de grond de hele tijd nat is, zal de bloem waarschijnlijk snel afsterven.

Maar als er tijdig maatregelen worden genomen, is het goed mogelijk om een ​​tragisch einde te voorkomen. Dus, wat kan er gedaan worden om guzmania te reanimeren, rottend van overloop??

Fase één: volledige verwijdering van oude grond

Allereerst moet de guzmania uit de pot worden verwijderd. Pak met je handen voorzichtig alle oude natte grond op. Je moet ook alle aarde uit de bloempot zelf schudden, goed wassen en drogen.

Fase twee: inspectie van de wortel

Een struik ontdaan van grond moet zorgvuldig worden onderzocht. Snijd alle rotte wortels af en verwijder eventuele rotte of gedroogde bladeren..

Spoel na het snoeien van het wortelsysteem de resterende wortels in een roze oplossing van kaliumpermanganaat om te desinfecteren en de verspreiding van rot naar gezonde weefsels te voorkomen.

Fase drie, laatste: planten in nieuwe grond

Ontdaan van natte grond en rotte wortels, moet guzmania in verse grond worden geplant. Het is goed om hiervoor schors of een speciaal substraat voor bromelia’s te gebruiken, waartoe de guzmania behoort. Het kan worden gekocht bij elke bloemenwinkel.

De pot moet noodzakelijkerwijs gaten hebben om overtollig water af te voeren, anders gaat de plant weer rotten en is het niet langer mogelijk om hem te redden.

Wat te doen als er geen wortels meer zijn na het schoonmaken??

Soms blijven ze na het verwijderen van de rotte wortels helemaal niet bij de uitlaat. In dit geval kunt u het volgende proberen:

  • giet wat water in het glas (ongeveer twee vingers);
  • doe de guzmania in een glas, terwijl alleen het onderste deel in het water moet zijn.

Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat de rozet nieuwe wortels zal laten groeien, maar als het met een steel was, is het heel goed mogelijk om de plant op deze manier te ondersteunen totdat de kinderen zijn gevormd, en wanneer hun wortels erop verschijnen, scheid de jonge planten en plant. De oude struik kan dan worden weggegooid.

Video over de reanimatie van de ondergelopen guzmania

Adblock
detector