Waarom moet je rozen in de tuin mulchen? – wiresummit.org

rozen mulchen Mulchen wordt door veel tuinders gebruikt om de grond tijdens de herfst te bedekken. Elk materiaal kan als mulch worden gebruikt. De zorgtaken voor rozenstruiken zijn onder meer:

  • snoeien;
  • kunstmest;
  • mulchen.

Om mooie rozen te krijgen en de struik te beschermen tegen verwelking, is het noodzakelijk om de plant hygiënisch te snoeien. Tijdens het snoeien worden bladeren en scheuten die zijn aangetast door schimmelziekten verwijderd.

Tijdens de bloei kan het blad van de roos bedekt zijn met bruine vlekken. Deze ziekte wordt roest genoemd. Het komt voort uit de nederlaag van de plant door sporen van de onderste schimmel. Schade tijdens de bloeiperiode is mogelijk bij een afname van de immuniteit van de roos.

Rozenbehandeling met fungiciden

Om mooie rozenbloemen te krijgen, is het noodzakelijk om de struik te behandelen met fungiciden. Na behandeling zullen schimmelsporen geen voedingsstoffen meer uit de plant kunnen halen. Ze voeren ook sanitair snoeien uit, waarbij de scheuten van de struik worden geknepen.

In dit geval zal de plant alle voedingsstoffen consumeren om te bloeien en stoppen met het vormen van nieuwe. Snoeien gebeurt alleen als de rozenstruik voldoende steeltjes vormt. Verwijder tijdens het snoeien alle zieke bladeren en scheuten.

Bladeren die besmet zijn met schimmelziekten kunnen niet worden toegevoegd aan de composthoop. Een grote hoeveelheid voedingsstoffen is een gunstige omgeving voor de ontwikkeling van pathogene flora.

Daarom worden alle bladeren en scheuten van de roos verbrand. Om het risico op infectie met schimmelziekten in de toekomst te verminderen, is het noodzakelijk om alle bloembladen van verwelkte bloemen te verwijderen. Deze bloemblaadjes branden ook.

Een rozenstruik mulchen

Om de rozenstruik tijdens de bloei te bemesten, kunt u deze mulchen met naaldzaagsel vermengd met humus- en kalimeststoffen. Kaliummeststoffen zijn essentieel voor een goede bloei.

De mulch wordt gelegd in een laag van ongeveer 2-3 cm dik.Tijdens het besproeien zullen voedingsstoffen geleidelijk in de grond komen. Hierdoor zal de bloei overvloedig zijn..

De belangrijkste reden voor het verval van het wortelstelsel is een teveel aan vocht. De mulch houdt vocht vast. Watergift kan aanzienlijk worden verminderd. Struiken met gemulleerde scheuten rotten niet.

Na de verzorging van de rozenstruik in de zomer kun je lang genieten van prachtige bloemen..