Waarom coniferen opdrogen - het gevolg wordt geleid door tuinders

coniferen verdrogen Coniferen helpen de tuin te diversifiëren, uniek te maken. Pluizige kronen van groene, gele en blauwe kleuren passen op een originele manier in het landschapsontwerp. Op elk moment van het jaar blijft de buitenwijk kleurrijk, maar soms drogen de coniferen na de winter op. Zelfs de edelste jeneverbessoorten hebben misschien de hulp van een tuinman nodig..

Coniferen drogen uit door brandwonden

Als de struik van de zonnige kant een ellendig uiterlijk heeft gekregen en de naalden bruin of geel zijn geworden, is er een storing in het metabolisme. Elk afzonderlijk deel van de plant begon zich onafhankelijk van elkaar te ontwikkelen. Het wortelstelsel is bijvoorbeeld nog niet wakker geworden en de scheuten begonnen snel te groeien..

Er zijn alleen brandwonden op het open deel van de kruin, dat naar de zon is gericht. Bovendien weerkaatst het sneeuwdek vaak felle stralen en brandt de jeneverbes uit..

Dit fenomeen wordt waargenomen bij jonge zaailingen van naaldgewassen. Door uitdroging worden ze kwetsbaar voor UV-licht. Daarom moeten ze de eerste twee jaar in de schaduw staan. Wanneer dit regelmatig gebeurt, worden twee redenen genoemd:

  • de boom / struik groeit op een daarvoor onaanvaardbare plaats;
  • vorstbestendigheid van het ras is niet geschikt voor deze regio.

Gezien de bovenstaande factoren, is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan variëteiten die zijn aangepast aan de lokale klimatologische omstandigheden..

“Heb je het koud meid” of ijskoud

Dit zie je vaak in de winter. In het geval van abnormale verschijnselen begint de struik enigszins te bevriezen, omdat de vochtreserve op zijn limiet is. Daarom letten tuinders vooral op:

  • sneeuwloze winters;
  • doordringende koude wind;
  • plotselinge veranderingen in temperatuur.

De kans op bevriezing wordt verminderd als gewassen “overwinteren” met rijpe scheuten. Coniferen moeten worden geplant in gebieden zonder tocht, dan kunnen sterke windstoten hen niet schaden.

De jeneverbes vergaat ook door het opdrogen van het land. De eerste strenge vorst begint al heel vroeg, wat leidt tot het bevriezen van uitgedroogde grond. In dergelijke omstandigheden neemt de vorstbestendigheid van het ras af..

Deskundig advies

Schimmelziekten ontwikkelen zich door de slechte kwaliteit van het plantsubstraat. Tegelijkertijd maakt slecht onderhoud de cultuur kwetsbaar voor ziekteverwekkers. Helaas is er niet één oplossing voor dringende problemen. Vaak is een geïntegreerde aanpak vereist.

Sinds de jaren 90 is de temperatuur geleidelijk aan gestegen. En sinds 2008 (het hoogtepunt van de hitte) is er een daling, die zijn hoogtepunt nog niet heeft bereikt. De onbalans wordt veroorzaakt door veranderingen in de atmosfeer en aard van cyclonen..

Het is belangrijk om te onthouden dat er gebieden zijn waar landbouw als riskant wordt beschouwd. Daarom adviseren experts om naar je tuin te luisteren en aanwijzingen te vinden die de natuur zelf fluistert. Het is niet overbodig om enkele regels in acht te nemen:

  • zaailingen die zich in de eerste levensjaren onder de schaduw van de sneeuwbedekking bevinden;
  • coniferen verdampen het hele jaar door vocht, ze worden bewaterd / bespoten tijdens het groeiseizoen;
  • selecteer zorgvuldig exposities voor hun regio, rekening houdend met de vorstbestendigheid van variëteiten;
  • vermijd bij het landen winderige plaatsen of plaats voorruiten.

In dit geval mag de jeneverbes niet overvoerd worden. Een teveel aan stikstofmeststoffen is voor hen onaanvaardbaar. Als gevolg hiervan zien ze er in het voorjaar lelijk uit en moet de tuinman alle groei van vorig jaar verwijderen. Het is belangrijk om te begrijpen dat stikstofhoudende complexen worden gekocht voor fruit / bloeiende gewassen, maar voor coniferen is het helemaal niet nodig. Maar bomen krijgen water in het vroege voorjaar (nadat de sneeuw is gesmolten) en in de late herfst.

Adblock
detector