Waarom bloeit geranium niet en wat eraan te doen? – wiresummit.org

2b0 d65 f7f 2f8 350 7b9 cf9

geranium bloeit niet Geranium leeft in bijna elk huis. Ze kreeg erkenning van bloementelers dankzij de weelderige en lange bloei. De bloeiperiode van geraniums is het grootste deel van het jaar en sommige soorten kunnen bijna zonder onderbreking bloeien. Dit is een geweldig gezicht – veelkleurige ballen steken uit boven de ronde groene bladeren, afhankelijk van het type bloem kunnen de bloeiwijzen klein of groot zijn.

Het komt echter vaak voor dat geranium er uiterlijk gezond uitziet, de struik groeit zelfs actief jonge scheuten en bladeren, maar de knoppen zijn niet gebonden. Waarom dit gebeurt en hoe ze de plant kunnen helpen, weten ervaren bloemenkwekers.

Redenen voor het gebrek aan bloei

Meestal bloeit geranium niet als gevolg van fouten die zijn gemaakt tijdens het planten of verzorgen, namelijk:

  • de grond is verkeerd geselecteerd;
  • de plant wordt geplant in een extra grote pot;
  • de bloem is niet bevrucht;
  • geranium is geen geschikte luchttemperatuur;
  • het snoeien van bloemen wordt niet op tijd uitgevoerd;
  • schending van het irrigatieregime.

Om de bloei van geraniums te hervatten, is het noodzakelijk om de bestaande tekortkomingen op te heffen en adequate zorg vast te stellen..

Wat voor pot heeft geranium nodig??

Bij het planten van een jonge plant moet je niet meteen een grote bloempot kopen. Allereerst moet rekening worden gehouden met de grootte van het wortelstelsel – hoe kleiner het is, hoe minder volume de pot zou moeten hebben.

Geranium zal pas bloeien als de wortels de bloempot volledig vullen..

Indien mogelijk is het beter om kleipotten te gebruiken, de zogenaamde “ademhaling”. Daarin droogt de grond sneller uit, maar de bloemen in plastic vazen ​​moeten beter in de gaten worden gehouden, omdat dergelijke schalen langer vocht vasthouden, waardoor wortelrot mogelijk is..

De ideale potdiameter voor een klein struikje is niet meer dan 14 cm, en de hoogte is niet meer dan 15 cm.

Hoe vaak moeten geraniums worden bewaterd??

Pelargonium die een paar dagen laat water geeft, verdraagt ​​​​beter dan gewone overlopen. Als de aardse kluit opdroogt, zal de bloem een ​​​​beetje verdorren, maar zal snel zijn vorige uiterlijk herstellen bij de volgende watergift..

Als je de bloem echter af en toe water geeft, stopt hij ook met bloeien..

Maar overvloedige overstromingen met water kunnen leiden tot verval van de wortels, waardoor de geranium niet alleen stopt met bloeien, maar zelfs sterft. In de zomer moeten geraniums 3 keer per week worden bewaterd, als de kamer te warm is, moet u dit mogelijk dagelijks doen. In de winter is één keer per week voldoende.

Wanneer moet je een bloem voeren??

Met de komst van de lente hebben geraniums extra voeding nodig. Complexe minerale meststoffen in vloeibare vorm, die aan de irrigatieoplossing moeten worden toegevoegd, hebben zich goed bewezen. De samenstelling van verbanden moet noodzakelijkerwijs fosfor en kalium bevatten – ze stimuleren het leggen van knoppen en verlengen de bloei.

Met de komst van de winter is het raadzaam om te stoppen met voeren.

Van welke temperatuur en grondsoort houdt geranium??

De binnentemperatuur mag in de winter niet onder de 12 graden Celsius komen. In de zomer is het aan te raden om de bloem buiten te zetten..

Wat betreft het substraat, geranium houdt van losse en voedzame grond. Je kunt kant-en-klare mixen kopen in de winkel of tuingrond, zand en een beetje turf mengen..

Hoe snoei je een struik op de juiste manier??

Om een ​​jaarlijkse bloei te garanderen, moeten geraniums in het vroege voorjaar worden verjongd. Om dit te doen, verwijdert u de oude bladeren en snijdt u de zijscheuten af, waarbij u niet meer dan 5 knoppen overlaat. Als het snoeien in de lente om de een of andere reden is overgeslagen, kunt u dit in september doen, maar niet later..

Hoe geraniums te laten bloeien – video