Waarom abrikozen geen vrucht dragen

abrikoos wordt wakker Vaak worden tuinders met zo’n probleem geconfronteerd dat een gezonde, krachtige abrikoos geen gewas produceert. Uiterlijk zijn er geen tekenen van ziekten aan de boom, het is actief de kroon aan het groeien, maar om de een of andere reden zijn er geen vruchten. Wat is de reden voor dit gedrag van een abrikoos en hoe het kan helpen om vrucht te dragen, weten ervaren experts. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het ontbreken van een teelt, afhankelijk van de specifieke situatie..

Abrikoos laat de eierstok vallen

De abrikoos bloeit uitbundig en zelfs een eierstok is vastgebonden. In de nabije toekomst brokkelt het echter af en blijven alleen bladeren op de takken. Het is duidelijk dat in dit geval de oogst niet te verwachten is. Maar op deze manier geeft de boom een ​​noodsignaal af dat hij een acuut gebrek aan voedingsstoffen heeft. Het probeert gewoon te overleven, zelfs ten koste van de toekomstige oogst. Een vergelijkbare situatie doet zich voor bij onvoldoende of helemaal geen watergift..

Om te voorkomen dat de eierstok valt, is het noodzakelijk om de abrikoos gedurende het groeiseizoen regelmatig water te geven en te voeren, waarbij deze twee activiteiten worden gecombineerd:

  1. De eerste watergift moet vóór de bloei worden gedaan, vooral bij droog weer. Tegelijkertijd moet de boom worden gevoed met stikstofmeststoffen (ureum, organische stof).
  2. Tweede stikstofbemesting en watergift – twee weken na het einde van de bloei.
  3. De volgende bewatering en bemesting van de abrikoos kan het beste een maand na de vorming van de eierstok worden gedaan, wanneer de vruchten zich al hebben gevormd en beginnen te rijpen. Nu heb je preparaten nodig die niet alleen stikstof bevatten, maar ook kalium met fosfor.
  4. De vierde topdressing met water moet na de oogst worden gedaan, wanneer bloemknoppen van het volgende jaar op de takken worden gelegd. Gebruik alleen fosfor-kaliummeststoffen, de boom heeft nu geen stikstof nodig.

Het wordt niet aanbevolen om de abrikoos direct tijdens de bloei te voeren. Hij vindt dit niet leuk en de eierstok misschien helemaal niet.

Extra water geven is nodig als de zomer heet en droog is. De laatste keer dat de abrikoos wordt bewaterd voordat hij overwintert, wordt zo’n bewatering vochtoplading genoemd.

Abrikoos laat bloemen vallen

Als de boom uitbundig bloeit, maar dan afbrokkelt zonder zelfs maar een eierstok te vormen, kan de reden voor dit fenomeen een gebrek aan bestuiving zijn. Abrikozen zijn meestal zelfvruchtbare bomen en hebben bestuivers nodig, dus het wordt aanbevolen om ten minste twee verschillende soorten op de site te planten.

Voor bestuiving kun je twijgen van andere soorten in de kroon van een abrikoos enten..

In het geval dat het vallen van bloeiwijzen plaatsvond na een nachtelijke koudegolf, hoeft u niet naar de reden te zoeken. De warmteminnende abrikoos, die vroeg bloeit, kon de lage temperaturen gewoon niet verdragen. Helaas is het dit jaar niet meer mogelijk om de boom een ​​handje te helpen, maar je kunt de bloei volgend voorjaar 2 weken later verplaatsen als je de jonge scheuten in juni halveert. Ze vormen nieuwe takken die later zullen bloeien..

Waarom abrikoos geen vruchten afwerpt – video

Adblock
detector