Vorming van bijenlagen

vorming van bijenkolonies De bijenteelt is een hobby van veel tuiniers. Sommigen houden 4-5 bijenvolken om hun families van honing te voorzien, terwijl anderen systematisch een bijenstal ontwikkelen, waardoor het aantal bijenkorven oploopt tot 100. Eén persoon kan voor honderd bijenkorven zorgen..

Vorming van een sterke bijenfamilie

De ontwikkeling van een bijenstal zou moeten beginnen met de vorming van een “sterke” bijenkolonie in het voorjaar, nog voordat de jonge bijen vertrekken. Houd er rekening mee dat bijen hun eerste vlucht in het seizoen een week voor het begin van de bloei maken..

In het eerste seizoen is het al mogelijk om honing uit de korf te pompen, maar het is noodzakelijk om twee fundamenten achter te laten voor de ontwikkeling van nieuwe bijenlarven. Na 2 jaar, wanneer er voldoende bijen in de korf zijn, ongeveer 8-10 cellen, wordt de familie als sterk beschouwd. In zo’n kast worden elk seizoen twee of drie koninginnencellen gevormd. De baarmoeder is een cocon met koninginnengelei waarin zich een nieuwe baarmoeder ontwikkelt. Nadat de koningincel volledig is gevormd, moeten de fundering ermee en moeten verschillende bijenklauwen worden overgebracht naar een nieuwe bijenkorf. Bijen vanaf de basis moeten worden uitgekiend om de larven de kans te geven zich goed te ontwikkelen. De larven zullen zich voeden met honing. Dan zal de baarmoeder uitkomen, en zo zal zich een nieuwe bijenkorf vormen..

Nieuwe bijenkorf

De nieuwe kast moet goed geïsoleerd zijn. Om dit te doen, kunt u een donzen kussen gebruiken, dat tussen de wand van de korf en de honingraat wordt geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat het een plaats heeft voor de ophoping van honing, is het noodzakelijk om een ​​​​leeg frame in de bijenkorf te installeren. Vervolgens wordt de bijenkorf goed afgesloten met een bovendeksel. De ontwikkeling van de bijenkolonie wordt het hele voorjaar gevolgd, totdat de jonge bijen een zwartgele kleur krijgen..

Dan kunnen tot 10-15 waxen in de bijenkast worden geïnstalleerd. Het is noodzakelijk om een ​​afstand van 2-4 cm tussen hen te laten.Wanneer de bijen volwassen zijn, zal het nodig zijn om de bijenkorf met rook te verwerken. Ter bescherming moet je ook lange mouwen en een imkermasker dragen, dit is vooral belangrijk in de lente, wanneer bijen nectar beginnen te verzamelen..

Bij het vormen van een nieuwe bijenkolonie moet je overtollige koningincellen vernietigen en de bijenkorf zorgvuldig onderzoeken, want als de bijen hun koningincocon al hebben gevormd, zullen ze geen andere koningin in de kolonie accepteren..

Jonge bijen zouden de eerste vlucht moeten maken, maar als het vaak regent in mei, kan de vlucht enkele weken worden uitgesteld, dan moet je de bijenkorf roken, de kammen eruit trekken en de bijen er handmatig vanaf halen.

Als je deze regels volgt, vorm dan een sterke laag van de bijenkolonie. Bijenhouden kan niet alleen je hobby worden, maar ook een manier om extra geld te verdienen.

Adblock
detector