Voordelen van het avocadozaad

avocado zaad Avocado’s bevatten meer dan 30% meervoudig onverzadigde vetten, die een positief effect hebben op de menselijke spijsvertering en het zenuwstelsel. De pulp bevat antioxidanten die het verouderingsproces van cellen vertragen.

Culinaire experts beschouwen het avocadobot als oneetbaar, omdat het stoffen bevat die tannines worden genoemd. Ze maken het avocadozaad bitter..

In grote hoeveelheden is tannine giftig voor de mens, maar als je een avocadozaad vermaalt en als voedingssupplement voor zoete gerechten gebruikt, heb je enorm veel baat bij de avocado..

Zie ook het artikel: hoe je thuis een avocado uit een zaadje kweekt zodat er vruchten zijn?

Samenstelling avocadozaad

Het avocadozaad bevat een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Het vitaminecomplex bestaat uit:

  • vitamine PP;
  • vitamine B2 en B6;
  • caroteen;
  • vitamine F;
  • vitamine E.

Het hoge gehalte aan zink en magnesium maakt avocadozaadpoeder een natuurlijk middel om de hartdruk te normaliseren. Wetenschappers van de Braziliaanse Nationale Universiteit zijn na talloze experimenten tot de conclusie gekomen dat het avocadozaad 70% van de totale antioxidantstoffen bevat. Het bevat een grote hoeveelheid kalium en fosfor..

Een unieke eigenschap van het avocadozaad is de verlaging van het kaliumgehalte naarmate het fruit rijpt. Voor maximaal kalium, zaad van onrijpe avocado.

Hartvoordelen en medisch gebruik

Het geplette avocadozaad bevat een grote hoeveelheid oplosbare voedingsvezels, wat van vitaal belang is voor mensen met hart- en vaatziekten. Verteerbare vezels voorkomen de vorming van bloedstolsels, bevorderen de eliminatie van cholesterol uit het lichaam en de resorptie van cholesterolplaques.

Avocadozaadpoeder bevat stoffen die een antitumorwerking hebben, dus dit poeder wordt gebruikt als basis voor moderne medicijnen. Deze geneesmiddelen worden gebruikt om goedaardige tumoren en zweren te verkleinen..

Avocado zaad cosmetica

In Japan wordt avocadozaadpoeder gebruikt om gezichtsscrubs en maskers te maken. Door het hoge gehalte aan vitamines zijn ze een uitstekend middel tegen veroudering. Het wordt gebruikt om rimpels en ruwe huidgebieden glad te strijken. Regelmatige schoonheidsbehandelingen met avocadozaadpoeder geven je huid een gezonde glans.

Adblock
detector