Voor- en nadelen van het kweken van Brugmansia, een selectie van populaire variëteiten

brugmansia van verschillende variëteiten Voor die tuinders die er net aan denken Brugmansia te kopen, is het de moeite waard om vertrouwd te raken met de basisvereisten van de plant, omdat er enkele nuances zijn in de teelt ervan. Bovendien zal het belangrijk zijn om het specifieke type bloem te bepalen, omdat de verscheidenheid aan kleuren en vormen van bloeiwijzen gewoon adembenemend is. Dus kort over de belangrijkste informatie die beginnende kwekers moeten weten.

Voordelen van het kweken van Brugmansia

In het voordeel van het kopen van een bloem spreken de volgende feiten:

 1. Explosieve groei. Een in februari geplante stek verandert in de zomer in een grote struik.
 2. Prachtige bloei. Misschien heeft geen enkele plant zulke verbazingwekkende bloeiwijzen – groot, mooi en geurig, hangend aan takken in overvloed.

Enkele plant nadelen

Er zijn niet zoveel nadelen aan het fokken van Brugmans, maar ze zijn behoorlijk belangrijk:

 1. Alle delen van de plant bevatten giftige stoffen, dus als er kleine kinderen of huisdieren in huis zijn, kun je deze beter niet kopen. Of geef de bloem een ​​aparte ruimte waar ze geen toegang hebben.
 2. Brugmansiya overwintert niet in het open veld (met uitzondering van zuidelijke breedtegraden met warme winters). Als de bloem op straat groeit, moet deze voor de winter worden opgegraven en naar binnen worden gebracht..

Het is ook vermeldenswaard dat verschillende plagen zich graag tegoed doen aan grote bladplaten. Maar als je de plant met Aktara behandelt, zijn geen rupsen bang voor haar..

Populaire variëteiten

Thuis worden de volgende soorten Brugmansia het vaakst gekweekt:

 1. Zuid Amerikaan. Een hoge struik bloeit met grote witte bloeiwijzen tot 30 cm lang.
 2. gouden. Het groeit in de vorm van een boom met donkergroene langwerpige bladeren, kan 4 m hoog worden. Bloemen zijn meestal geel, soms roomroze. Verschilt in aroma, dat ‘s nachts het sterkst tot uiting komt.
 3. Merkbaar. Snelgroeiende hoge struik met golvend blad. De bloeiwijzen zijn enorm, tot 45 cm lang, geschilderd in geel-wit-roze tinten.
 4. Geurig. De hoogste heester (tot 5 m), die het hele jaar door kan bloeien in een wintertuin of kas. Bloeiwijzen zijn geel, met een gebogen bloemkroon met vijf ledematen.
 5. Bloedig. Het heeft een zwak aroma, maar het heeft een verhoogde vorstbestendigheid. Bloeiwijzen zijn rood, met een oranjegele tint.
 6. Veelkleurig. De grootste bloemige variëteit: de lengte van witte bellen bereikt 50 cm, bij volwassen grote planten krijgen de bloemen een perziktint. De vruchten van deze brugmansia zijn niet gebonden.
 7. Vulkanisch. Het heeft zalmbloeiwijzen die naar beneden hangen. Zeldzame variëteit.

De basis van het kweken van Brugmansia – video

Adblock
detector