Voeding in de zomer: hemelse omstandigheden voor knaagdieren

zomer voeding Voeding in de zomer omvat niet alleen evenwichtige voeding, maar ook degelijk onderhoud. Voor hen is een speciale volière gebouwd, waarin een recreatiegebied is gescheiden, evenals een plaats voor waterprocedures. Baden zijn populair bij knaagdieren. Omdat ze daar samen poepen, moet het water in de tanks minstens twee keer per dag, of zelfs vaker, worden ververst. Andere boeren oefenen het douchen in verschillende stappen. Welke methode een individuele herder kiest, hangt grotendeels af van de aard van zijn dieren..

Het is aan te raden om bij het stuwmeer een speciale omheining te maken, maar dan wel zodat er veel groen is: gras en struiken. In zo’n natuurlijke habitat ontwikkelen ze zich meerdere malen sneller, wat ten koste gaat van de kwaliteit van hun vacht/vlees..

Voeding in de zomer: bescherming tegen een zonnesteek en voedingssubtiliteiten

Alleen onder hygiënische omstandigheden kan het vrouwtje op de beste manier voor haar nakomelingen zorgen. In dit verband wordt de volière regelmatig ontdaan van alle soorten afval, ter vervanging van het strooisel. Beverratten zijn erg schoon, dus ze moeten altijd toegang hebben tot water (aparte trog) om de wortels te wassen. Bovendien klimmen dieren graag overal. Als de kooi groot en in meerdere lagen is, kan dit tot letsel leiden..

Voeding in de zomer is er ook op gericht om dieren te beschermen tegen oververhitting. Als de luchttemperatuur stijgt tot 30 ° C, worden ze lethargisch en raken ze in een staat van verdoving. Daarom worden ze overgebracht naar de schaduw en ook besproeid met koud water. Tijdens deze periode is het noodzakelijk om het dieet van moerasbevers te controleren, dat bestaat uit:

  • toppen van bieten of wortelen (bestrooid met krijt om zuren te neutraliseren die schadelijk zijn voor het lichaam);
  • sappige paardenbloem / quinoa bladeren;
  • scheuten van jonge aardpeer met bloemen;
  • granen: luzerne, erwten, maïs of klaver;
  • verse groenten: kool, komkommers, wortelen, tomaten, bieten, courgette en pompoen;
  • bladeren, takken en vruchten van bessengewassen.

Hoewel dit dieet als het meest optimaal voor knaagdieren wordt beschouwd, is het niettemin belangrijk om rekening te houden met de individuele kenmerken van individuele individuen, evenals met de klimatologische omstandigheden in de regio..

In tegenstelling tot konijnen hebben nutria geen opgeblazen gevoel als ze nat gras eten. Het is nog steeds nodig om giftige planten van de schoven te verwijderen, evenals planten die zijn behandeld met schadelijke chemicaliën. Hier zijn slechts een paar punten met betrekking tot de zorg voor deze dieren, aangezien het helemaal niet moeilijk is om in de zomer aan voeding te doen..

Adblock
detector