Vissen voeren in de vijver

vissen voeren in de vijver Op de locaties van landhuizen zijn vaak reservoirs uitgerust. Zoetwatervissen in dergelijke vijvers hebben geen adequate voedselvoorziening. Het moet kunstmatig worden gevoerd om de vispopulatie voortdurend te laten toenemen..

Visteelt is de meest winstgevende vorm van kweek. Als in de veehouderij om 1 kg vlees te verkrijgen, het nodig is om 10 kg voer uit te geven, dat wil zeggen dat de verhouding 1:10 is, dan is deze indicator in de visteelt 1: 3.

Voer de vissen gedoseerd, anders wordt het overtollige voer dat de vissen niet hebben gegeten zuur. Dit zal leiden tot vervuiling van het water in de vijver en zuurstofgebrek van de bewoners. De immuniteit van de vissen zal afnemen, waardoor het risico op besmetting van het vee door infectieziekten zal toenemen..

In de vijver moet een ecosysteem komen. Het is niet raadzaam om voedsel over het oppervlak van het reservoir te strooien. Om de consumptie van voer door vissen te beheersen, moet u feeders maken en een voerschema invoeren.

Visvoeder

De fishfeeder is een dobber met voercontainers. Het kan worden gemaakt van hout of een plastic bus. Om dit te doen, moet je de plastic container in twee delen snijden of een doos van de planken maken.

Aan de bak is een houten handvat bevestigd zodat de voerbak door de vijver kan worden verplaatst. Het is beter om twee aparte secties te maken voor verschillende soorten voer..

De feeder wordt ondergedompeld in water. Een steen kan als last worden gebruikt. Voor onderdompeling onder water op verschillende diepten is het noodzakelijk om gewichten van verschillende gewichten te gebruiken. De feeder is vastgemaakt aan de oever van de vijver, zodat je hem naar het wateroppervlak kunt brengen en voedsel kunt toevoegen.

Voedingsschema

Om ervoor te zorgen dat de vissen meer aankomen, voert u een voedingsschema in. Vul de bak op een bepaald tijdstip. Het is beter om dit ‘s avonds of vroeg in de ochtend te doen..

Pas de hoeveelheid voer aan. Vul de pan de eerste dag helemaal. Als de vis op een dag geen tijd heeft om voedsel te eten, verklein dan de portie.

Verschillende soorten vis geven de voorkeur aan verschillende soorten voedsel. Kan worden gebruikt:

  • griesmeel;
  • zemelen;
  • maïs;
  • tarwe.

Ook kan vlees- en beendermeel aan het voer worden toegevoegd. Voor gewichtstoename en de vorming van een vetlaag gaan de vissen over op mengvoer. Dankzij deze voeding bereidt ze zich voor op de winter..

Het mengvoer wordt in het voorjaar nog een maand gegeven zodat de verzwakte vissen kunnen herstellen van de winter. Daarna kunt u het gestoomde graan weer in de feeder gieten..

Adblock
detector