Vermeerdering van hyacinten op een efficiënte industriële manier

ontkieming van hyacintbollen Hyacinten zijn pretentieloos voor de detentievoorwaarden. Deze bloemen kunnen, net als alle bolvormige, alleen rotten en afsterven bij overmatig water geven en stilstaand water. Zandleemgrond met toevoeging van turf is zeer geschikt voor het kweken van hyacinten. Hyacinten zijn vatbaar voor selectie en distillatie. Zoals elke bolgewas kunnen deze bloemen worden gekweekt voor elke vakantie, inclusief nieuwjaar en Kerstmis. Hyacinten werden 200 jaar geleden in grote hoeveelheden gekweekt. Tweekleurige variëteiten van deze bloem werden gefokt.

Een eenvoudige industriële methode kan worden gebruikt om hyacinten te vermeerderen. Bij vermenigvuldiging van de moederbol worden tot 200 kinderen uit één plant verkregen. Deze manier van vermeerderen van bolgewassen is het snelst.

Voortplanting van hyacinten in de natuur

In de natuur bouwt hyacint heel lang een baby op. Het duurt vijf jaar om één volwassen bol te vormen. Bij een overmaat aan voedingsstoffen vormt de moederbol een klein knobbeltje vergelijkbaar met een schubben. Dit proces groeit na verloop van tijd en scheidt zich af van de moederplant. Tijdens de vorming van een nieuwe bol is hyacint kwetsbaar voor schimmelziekten. Omdat alle voedingsstoffen worden besteed aan de vorming van een nieuwe plant, bloeit hyacint niet en neemt de natuurlijke immuniteit af.

Reproductie van hyacinten thuis

Om hyacinten thuis te vermeerderen, heb je een slapende bol nodig. Op de bodem (het deel waar de wortels groeien), moet je verschillende ondiepe sneden maken.

Het is noodzakelijk om de hyacintbollen alleen te snijden tot natuurlijke verdikking, dat wil zeggen met een derde van de diameter.

Vervolgens worden de bollen ondersteboven in een plastic bak geplaatst. In deze container wordt 4 cm water gegoten en afgedekt met glas. De lampen worden vervolgens op een elektrisch fornuis geplaatst. Het is noodzakelijk om een ​​​​week een watertemperatuur van + 30 ° C te handhaven. Nog twee weken lang wordt het water constant afgekoeld tot + 10 ° C..

Na drie weken verschijnen er een groot aantal baby’s in de sneden van de billen. Wanneer u hun uiterlijk opmerkt, verwijdert u het glas uit de container en draait u de bollen in hun normale positie. Giet het water af en vul de container met aarde.

In het voorjaar worden de bollen met kinderen in de volle grond getransplanteerd. Dit gebeurt gedurende vijf jaar, totdat er uit de kinderen volwaardige bollen worden gevormd. Deze vermeerdering duurt vijf jaar, maar je komt uit op ruim 200 kant-en-klare bollen per plant..

Adblock
detector