Verlichtingsarmaturen voor planten

zaailingen onder de lampen Wanneer u een groot aantal zaailingen kweekt, moet u kunstmatige verlichting gebruiken. Zaailingverlichting kan worden voorzien van in de fabriek gemaakte verlichtingsarmaturen of zelfgemaakte lampenstandaards. Elk type achtergrondverlichting heeft zijn eigen voor- en nadelen..

Fabriekslampen

Fabriekszaailinglampen worden voornamelijk gebruikt in industriële kassen. Ze zijn diode- en gasontlading. De kosten van gasontladingslampen zijn erg hoog, omdat voor hun normale werking extra apparatuur nodig is..

Het voordeel van dergelijke lampen is hun hoge lichtrendement. Eén lamp kan een groot gebied verlichten.

Deze armaturen hebben gespecialiseerd onderhoud nodig. Ontladingslampen moeten worden geleerd om te gebruiken. Smeer de tandwielen van de gastrekker regelmatig, anders gaat het licht uit.

Het is niet verplicht om diodelampen voor zaailingen te onderhouden. De kosten van deze lampen zijn beduidend lager dan de prijs van gasontladingslampen. Een kant-en-klare achtergrondverlichting kan worden gekocht voor 5.000 – 20.000 roebel. Deze kosten zijn te wijten aan het feit dat alle componenten vanuit China naar ons land worden geleverd.

De assemblage van diodearmaturen gebeurt in de fabriek, waar ze de afdeling kwaliteitscontrole passeren. De kosten stijgen ook omdat de diodes zijn gecoat met een speciale kleurloze verf, die de golflengte van het licht aanzienlijk verhoogt, waardoor het lichtspectrum breder wordt..

In de regel worden diodes van drie kleuren gebruikt in fabrieksdiodelampen voor zaailingen:

  • wit;
  • rood;
  • blauw.

Deze verlichting heeft een positief effect op de zaailingen. Het is raadzaam om diodes van deze kleuren in zelfgemaakte lampen te gebruiken..

Zelfgemaakte lampen

Maak zelfgemaakte lampen om geld te besparen. U kunt diodelampen met een laag vermogen kiezen om het verlichtingsgebied te vergroten, of omgekeerd – gebruik krachtige diodes om de lichtvlek op de zaailingen te concentreren..

Voor een goede groei van zaailingen is het belangrijk om een ​​duidelijk spectrum van lichtgolven aan te houden. Zelfs een kleine afwijking van de vereiste golflengte zal de kwaliteit van het plantmateriaal aantasten. Koop diodes alleen in gespecialiseerde online winkels.

Vergelijk de kwaliteit van hun verlichting met de fabriekslampen. Dit is een kostbare methode, maar na verloop van tijd zal het zijn vruchten afwerpen en kunt u de productie van zaailingen uitbreiden..

Adblock
detector