Tuinonderhoud in droge gebieden

de tuin in de hitte houden Om een ​​tuin in een droog gebied te onderhouden en elk jaar een oogst van fruit en bessen te krijgen, moeten verschillende regels worden gevolgd:

  1. In een tuin in een droog gebied moet u een gazon planten. Zo verzamelt het gras ochtenddauw, die verdampt en de lucht bevochtigt..
  2. Alle verharde oppervlakken moeten regelmatig worden bewaterd. Water koelt stenen en tegels terwijl het de lucht bevochtigt.
  3. Op het terrein dienen een groot aantal containers met water aanwezig te zijn. De tanks kunnen worden gebruikt voor het bewateren van fruitbomen. Bovendien zullen dergelijke containers ook de lucht in uw tuin bevochtigen..

Als u deze regels in acht neemt, verbetert u het microklimaat in uw omgeving aanzienlijk en kunt u vochtminnende planten in een droog klimaat planten zonder een druppelirrigatiesysteem te regelen. Om het microklimaat op de site subtropisch te maken, moet je landschapstrucs gebruiken.

Combinatie van gazon en fruitboom planten

Om het effect van dauwverdamping te vergroten, is het noodzakelijk om het planten van fruitbomen en een gazon te combineren. Om dit te doen, worden verschillende plantgaten in het gazon gegraven en worden zaailingen van fruitbomen erin geplant..

Wanneer deze zaailingen uitgroeien tot volwaardige bomen, zullen ze een schaduw werpen op het gazon. Daarom zal de dauw niet lang verdampen. Hierdoor blijft de tuin koel, zelfs ‘s middags als de zon op haar hoogste punt staat..

Bovendien verzacht het gazon de impact van fruit wanneer het op de grond valt, zodat de oogsttijd voor pruimen, peren of appels kan worden verlengd totdat het fruit van de bomen begint te vallen..

Gebruik geen parterre gazonzaden bij het combineren.

Bomen nemen voedingsstoffen uit de grond op, dus je krijgt geen smaragdgroen tapijt. Tegelijkertijd bent u veel geld kwijt aan de aankoop van parterre gazonzaden..

Gebruik bij het combineren van uw tuin de zaden van een veelzijdig gazon. Zo’n gazon is winterhard en vereist niet veel geld voor de regeling..

Vijver in de tuin

Als het gebied van de site het toelaat, is het noodzakelijk om een ​​​​kleine vijver in de tuin uit te rusten. Het reservoir, evenals het gazon, zullen de lucht in de tuin bevochtigen. Het kan worden gebruikt om waterplanten zoals hogere algen of lelies te planten..

Om de tuin in zones op te delen wordt gebruik gemaakt van klimplanten en sierbomen. Blauwe sparren of ceders zijn ideaal.

De tuin bevochtigen in een droog klimaat – video

Adblock
detector