alocasia in de kamer Het thuisland van alocasia is de tropische jungle met zijn warme en vochtige klimaat, dat zijn stempel drukt op het karakter van de plant. Thuis een bloem kweken is een nogal lastige zaak, maar het is het waard, omdat alocasia een mooie decoratieve uitstraling heeft en een echte decoratie van de kamer of het belangrijkste voordeel van een kas zal worden.

Om ervoor te zorgen dat de struik zijn decoratieve effect niet verliest, moet de alocasia zo dicht mogelijk bij de natuurlijke omstandigheden worden gehouden, namelijk:

  • hoge luchtvochtigheid;
  • regelmatig water geven;
  • diffuus licht;
  • comfortabele temperatuur.

Daarnaast moet je de juiste pot kiezen om te planten. Een jonge struik heeft geen grote bak nodig, de bloem zal er slecht in groeien. Het is beter om het volume van de bloempot geleidelijk te vergroten, naarmate de alocasia groeit.

Hoe alocasia water te geven en de luchtvochtigheid te verhogen??

Een tropische plant houdt van vocht, maar met mate. Alocasia mag pas worden bewaterd nadat de grond is opgedroogd..

Tijdens het stookseizoen moeten de bladeren regelmatig worden besproeid met warm gekookt water, omdat de verwarmingsbatterijen de lucht sterk drogen..

Als het plotseling gebeurde dat de bloem onder water stond, kunnen de gevolgen anders zijn. Na een enkele overloop kan de struik nog steeds wateroverlast aan als de grond goed wordt gedroogd. Maar systemische “overstromingen” kunnen wortelrot, verval van de stengel en het verschijnen van bruine vlekken en scheuren op de bladeren veroorzaken..

Maar zelfs als het grootste deel van de struik is beschadigd, kun je nog steeds proberen alocasia te redden, het belangrijkste is dat er op zijn minst een kleine “stomp” van de wortel overblijft. Voor deze:

  1. Haal de alocasia uit de pot en verwijder het substraat van de wortels.
  2. Verwijder alle beschadigde delen (wortels, bladeren, stam).
  3. Laat de overblijfselen van de struik drogen.
  4. Wikkel de intacte stengel in vochtig veenmos.
  5. Plaats onder deksel of zak.

Wanneer er nieuwe wortels en jonge bladeren op het handvat verschijnen, kan alocasia in een pot worden geplant.

Alocasia water geven is alleen nodig in een pot. De plant kan geen vocht van de pallet opnemen..

Hoeveel licht en warmte heeft een plant nodig?

In de zomer is een stoeprand of een tafel achterin de kamer perfect voor het plaatsen van alocasia, omdat direct zonlicht niet diep in de kamer kan doordringen en de delicate bladeren kan beschadigen.

Met de komst van de winter en een vermindering van de duur van de daglichturen, moet de bloem dichter bij de lichtbron worden geplaatst, bijvoorbeeld bij het raam. Dit is vooral belangrijk voor variëteiten met bladpatroon, die bij gebrek aan licht hun patroon kunnen verliezen..

Omdat de tropen niet verschillen in hoge of lage temperaturen, geeft alocasia thuis de voorkeur aan een gematigd klimaat, waarin de lagere temperatuurwaarden niet onder de 18 mogen komen en de bovenste niet hoger dan 26 graden Celsius..

Alocasia-verzorging: waar de plant van houdt en niet van houdt – video