dubbele postelein

Als je van bodembedekkende bloeiende planten houdt, plant dan badstofpostelein. In korte tijd zullen de kruipende stengels een echt tapijt weven, versierd met heldere vlekken-bloeiwijzen. Wit of geel, roze of rood… Ze vallen meteen op, ondanks het compacte formaat van de plant zelf. Waarom zijn deze bloemen zo opmerkelijk en waarom houden tuiniers ervan??

Beschrijving van de plant

Terry postelein verwijst naar laagblijvende eenjarige planten die bogen op snelle groei en overvloedige, kleurrijke bloei. Het groeit in de vorm van een korte struik met een maximale hoogte van 20 cm.Roze kruipende scheuten zijn versierd met vlezige bladeren in de vorm van naalden. Hierdoor lijken de twijgen op jonge kerstbomen. De bladeren zijn ook sappig, lichtgroen van kleur..

In de vroege zomer beginnen de bloemen de een na de ander te bloeien op de toppen van de stelen. Vergeleken met de totale grootte van de struiken, zijn ze vrij groot, tot 3 cm in diameter.De bloeiwijzen bestaan ​​​​uit verschillende rijen brede bloembladen en lijken een beetje op miniatuurpapavers met een geel centrum. Hun kleur kan heel divers zijn, van delicaat wit tot dieprood of paars..

Postelein bloeit alleen bij zonnig weer. Op donkere dagen zijn de knoppen gesloten.

Terry postelein – kenmerken van de teelt

Bloemen die postelein worden genoemd, zijn niet alleen erg delicaat en mooi, maar ook vrij pretentieloos. Een van de kenmerken van de plant is een goede zaadkieming. Ze kunnen direct in de volle grond worden gezaaid, wat het kweken gemakkelijker maakt als er geen ruimte en mogelijkheid is om zaailingen te plaatsen. Natuurlijk zal in dit geval de bloei van de struiken later komen, maar het zal net zo overvloedig en prachtig zijn. Maar postelein gekweekt uit zaailingen zal al aan het begin van deze zomer genieten van de eerste knoppen.

U kunt beginnen met planten zodra de grond is opgewarmd en de terugkerende nachtvorst voorbij is. Het is handig om zaden direct in gaten of voorbereide groeven te zaaien. Hoewel ze goed en vriendschappelijk ontkiemen, maar voor een relatief lange tijd. Volwaardige jonge zaailingen verschijnen ongeveer een maand na het zaaien. Gedurende deze tijd zal de belangrijkste taak zijn om te voorkomen dat het onkruid het toekomstige posteleinbloembed overstemt. Natuurlijk moet je de bedden ook regelmatig water geven, vooral als de lente slecht is in neerslag (regens).

Het is niet nodig om het gebied waar postelein wordt gezaaid los te maken – u kunt delicate zaailingen gemakkelijk beschadigen. Het is voldoende om het volwassen onkruid met de hand uit te trekken. En het is gemakkelijk om een ​​jonge postelein van andere vegetatie te onderscheiden door zijn eigenaardige uiterlijk – het lijkt op kleine kerstbomen.

Voor de rest is het verzorgen van een badstof postelein een van de meest ongecompliceerde.

Visgraatstruiken zullen niet veel aandacht en tijd vergen, het volstaat om eenvoudig aan de belangrijkste vereisten te voldoen, namelijk:

  1. Geef de bedden op tijd water.
  2. Onkruid verwijderen van onkruid.

Maar de postelein heeft helemaal geen voeding nodig en kan zich ontwikkelen zonder extra bemesting van de bedden. En nog een aangename bonus: volgend jaar zullen weelderige struiken weer groeien op de plaats van eerdere aanplant. Postelein reproduceert goed door zelf te zaaien, maar er is één waarschuwing: nieuwe planten zullen niet langer badstof zijn. Maar ze zullen allemaal hetzelfde helder, charmant en mooi blijven.

Video over het kweken van badstof postelein