Tarwe is een van de drie “wereldbroden”. Het wordt verbouwd in 40 landen van de wereld, en in 12 daarvan is dit graangewas het belangrijkste voedingsproduct. Tarwe wordt gebruikt om meel te maken voor bakkerijproducten, tarwe wordt gebruikt bij de bereiding van gerechten in veel landen van de wereld.

Om een ​​goede tarweoogst te krijgen, is het noodzakelijk om het zaad te verwerken van schimmelziekten en plagen..

Behandeling voor schimmelziekten

Volgens statistieken bevat 1 m2 grond twee tot zes miljard micro-organismen. De meeste van hen zijn veroorzakers van schimmelziekten..

Schimmels die zich op planten nestelen, tasten het tarwewortelsysteem of het bovengrondse deel van het graangewas aan. Er zijn enkele soorten schimmels die alleen de aar van graan aantasten en verschijnen in het stadium van buisvorming..

Daarom is het noodzakelijk om graan te behandelen met fungiciden. Het is beter om de behandeling uit te voeren voordat u zaden in de grond zaait. Dit zal de effectiviteit van antischimmelmiddelen verhogen..

De fungicidebehandeling moet een week na het verschijnen van de eerste scheuten worden herhaald, evenals tijdens het actieve groeiseizoen. Preventieve behandeling tegen schimmelziekten is veel effectiever dan behandeling van reeds geïnfecteerde planten.

Tarwe wordt aangetast door dergelijke schimmelziekten:

  • Roest;
  • witrot;
  • valse meeldauw.

Het is ook effectief om een ​​tankmengsel te gebruiken, dat insecticiden bevat. Dit zal gewassen beschermen tegen ongedierte..

Ongediertebestrijding

De gevaarlijkste plaag voor granen zijn tarwetrips. Ze vallen jonge spruiten van granen aan. Tijdens de vorming van het oor knagen deze plagen door de harde schaal en voeden zich met de granen totdat ze rijpen. Dit vermindert de opbrengst met minstens 25% en vermindert ook aanzienlijk de kwaliteit van het graan..

Wanneer de preventieve behandeling van zaden van ongedierte is voltooid, kunt u de zaden in de volle grond planten.

Langwerkende insecticiden worden gebruikt om tarwe van snuitkevers of bladluizen te behandelen. Meestal zijn deze medicijnen oliën. Vanwege de consistentie worden insecticiden vastgehouden op de bladeren en stengel van de plant..

De insecticidebehandeling wordt twee weken na het verschijnen van de eerste scheuten herhaald, wanneer de larven van de insecten uitkomen. Om ongedierte volledig kwijt te raken, wordt de derde behandeling uitgevoerd tijdens het actieve groeiseizoen en de vierde – tijdens de vorming van een oor.