Tarweverwerking tegen schimmel- en virusziekten

tarwe veld Tarwe is een van de drie “wereldbroden” samen met rijst en maïs. Ze wordt over de hele wereld gekweekt vanwege de hoge opbrengst en het onderhoudsgemak. Deze cultuur is niet veeleisend voor de zuur-base balans van de bodem en kan groeien op zowel neutrale als alkalische bodems..

Tarwe kan zowel in de zomer als als wintergewas worden gezaaid. Wintertarwespruiten zijn vatbaar voor schimmel- en virale ziekten, evenals voor plagen. Tijdens het groeiseizoen zijn schimmelziekten, plagen en onkruid de belangrijkste oorzaken van opbrengstdaling. De gevaarlijkste zijn:

  • witrot;
  • tarwe trips;
  • wilde haver.

Daarom moet tarwe tijdens het actieve groeiseizoen worden behandeld met fungiciden, insecticiden en herbiciden..

Toepassing van herbiciden

In de afgelopen jaren is de technologie van minimale grondbewerking wijdverbreid geraakt. Met deze technologie kunt u een ecologisch schone tarweoogst krijgen, maar het nadeel is de snelle ophoping van zaden van graanonkruiden in de grond..

Deze onkruiden ontkiemen samen met granen en remmen de groei van gecultiveerde planten: tarwe, haver, gerst. Schadelijke planten putten de bodem uit, waardoor de graanopbrengst aanzienlijk daalt.

Daarom is het erg belangrijk om herbicidebehandelingen uit te voeren bij het telen van granen. Ze gebruiken actief preparaten van de firma “Bayer” – “Puma super 100” of “Puma super 7.5”.

Met de actieve ingrediënten van deze medicijnen kun je zelfs overwoekerd onkruid vernietigen. Tegelijkertijd zijn herbiciden niet schadelijk voor gewassen van graangewassen. Ze bevatten tegengifstoffen die reageren met de aminozuren in tarwe..

Ongediertebestrijding

Om tarwetrips te behandelen, moet een insecticide worden gebruikt. De meest effectieve behandeling is tijdens het actieve groeiseizoen, wanneer de tarwe nog geen aar heeft gevormd.

Anders kruipt het insect onder de harde schil van het graan. Tarwetrips vermindert de graanopbrengst met minimaal 25%.

Behandeling met fungiciden

Het meest effectieve fungicide voor tarwe-infectie met roest of valse meeldauw is Falcon. Het bevat twee actieve ingrediënten – triadimenol en spiroxamine. Ze vernietigen niet alleen de sporen van schimmelziekten, maar versnellen ook de groei van granen tijdens het actieve groeiseizoen..

“Falcon” is een fungicide dat kan worden gebruikt bij de bereiding van een tankmengsel van medicijnen. Hierdoor kan de behandeling van schimmelziekten en graanonkruid gecombineerd worden.

Adblock
detector