Brugmansia voorbereiden op overwintering Veel tuinders kweken Brugmansia in een pot en nemen het mee naar de tuin voor de zomer, en met het begin van de herfst wordt de bloem eenvoudig teruggebracht naar de kamer. Maar wat als de plant in de volle grond wordt geplant? Hoe, in dit geval, om het voor de winter te bepalen? Het is duidelijk dat je een tere boom niet op straat kunt laten staan, omdat hij de wintervorst niet overleeft. Daarom zal het juiste en tijdige “verzenden” van de plant naar de kamer niet alleen de bloem redden, maar ook helpen het koude seizoen te overleven..

Wanneer een bloem naar een huis overbrengen??

Het is heel moeilijk om precies de datum te zeggen waarop Brugmansia in huis moet worden gebracht, omdat het weer in verschillende klimaatzones aanzienlijk anders is: als de herfst vroeg in de noordelijke regio’s komt, dan in het zuiden en in oktober kan het nog steeds warm zijn ..

Het is noodzakelijk om je te concentreren op de nachtluchttemperatuur – zodra deze 10 graden Celsius bereikt, kun je de plant naar huis verplaatsen.

Hoe een struik te verplaatsen??

In het open veld voelt Brugmansia beter aan dan in een pot – daar wordt de bodemruimte niet beperkt door de grootte van de schalen en heeft de bloem meer ontwikkelingsmogelijkheden. Maar om de struik in huis te laten overwinteren, moet hij nog steeds worden opgegraven en in een kuip worden getransplanteerd..

Voor het planten van volwassen Brugmansia-struiken kunt u gewone plastic emmers gebruiken met een inhoud van 10, 15 of 25 liter, afhankelijk van de grootte van de plant..

Nadat de struik is opgegraven, moet u:

  • hak het wortelstelsel af met een schop, “pas het aan” aan de maat van de emmer (of snijd met een snoeischaar, als de brugmansia klein is);
  • giet een beetje aarde op de bodem van de emmer en installeer er een struik in;
  • om een ​​hoge en spreidende plant een compact formaat te geven, moet deze worden gesnoeid, terwijl ten minste één asymmetrisch blad (met een onregelmatige bladplaat) aan één tak moet worden gelaten;
  • grond goed afwerpen;
  • bestrooi de wortels met aarde.

Giet de aarde niet naar boven, anders zal het water overlopen tijdens het irrigeren. Laat liever een paar centimeter hoofdruimte over.

Waar Brugmansia in de winter bewaren?

Het bad met een bloem kan het beste in een koele ruimte (geïsoleerd balkon of veranda) met matige verlichting worden geplaatst..

Voordat je de emmer het huis binnenbrengt, moet je de struik de gelegenheid geven om te acclimatiseren en moeten de plaatsen van de sneden worden aangehaald. Hiervoor wordt de bloem een ​​paar dagen op straat gelaten..

De comfortabele temperatuur voor Brugmansia in de winter is 12-15 graden Celsius. Het moet op dit moment spaarzaam en spaarzaam worden bewaterd..

Kenmerken van voorbereiding voor overwintering Brugmansia die in de tuin groeit – video