heg struik bloeit Om uw terrein te beschermen, is het niet nodig om een ​​omheining van leisteen of gaas te bouwen. Een haag is niet alleen een schutting, maar ook een geweldige decoratie voor uw tuin. Planten in een haag kunnen gecombineerd worden tot een uniek design.

De rol van kolommen wordt bijvoorbeeld vaak gespeeld door thuja en het grootste deel van de haag is bloeiende struiken, waardoor de groene muur er in het voorjaar tijdens de bloeiperiode prachtig uitziet. Heesters met een hoge groeikracht worden als het meest geschikt beschouwd voor de vorming van hagen, zoals:

  • blaasworm;
  • paarse wilg;
  • chubushnik.

Al deze planten herstellen snel na het snoeien en vormen actief nieuwe zijscheuten. Hierdoor kunnen ze op grotere afstand van elkaar worden geplant dan thuja, en met nauwe aanplant van struiken om een ​​dichte groene muur te krijgen.

Bubbel

Bubbles is een struik met decoratief blad, pretentieloos voor de bewaarcondities. De bloemen zijn klein, wit of geelachtig, afhankelijk van de variëteit. Een kenmerk van deze plant is de kleur van het blad..

De takken van de variëteit Luteus zijn bedekt met lichtgroene, bijna gele bladeren, die de vorm hebben van viburnumbladeren. De rode baron-cultivar is een struik met donkerpaars of rijk bordeauxrood blad, afhankelijk van de plantplaats. Er zijn varianten met groene bladeren. Door verschillende soorten blaasjes te combineren, kun je interessante composities maken.

De blaas kan worden geënt. Koop verschillende soorten van deze struik en plant ze en vermenigvuldig ze vervolgens. Zodat u kunt besparen.

Paarse wilg

De paarse wilg is een ondersoort van de gewone wilg. In tegenstelling tot een boom bereikt deze plant slechts 2 m hoog, daarom wordt het als een struik beschouwd. Er zijn veel soorten paarse wilgen.

Het meest geschikt voor regio’s met koude klimaten is de variëteit “Mayak”. Deze variëteit reageert positief op snoeien, herstelt snel na beschadiging door plagen en schimmelziekten. “Mayak” is een variëteit van de Oeral-selectie, daarom verdraagt ​​​​het langdurige vorst tot -22 ° C.

Over het algemeen zijn alle paarse wilgen geschikt voor hagen. Deze struiken kunnen worden geplant in leem of maagdelijke grond. Ze schieten goed wortel in zware grond.

Chubushnik

Chubushnik is een familielid van jasmijn. Dit is een struik met een hoogte van 1,5 m. Het is de moeite waard om het in een haag te planten vanwege de prachtige witte of roze bloemen met een sterk aroma, die eind mei – begin juni bloeien, afhankelijk van de variëteit.

Zelfs als u niet van plan bent om het nep-oranje deel van de haag te maken, moet u het regelmatig knippen. Het groeit vormloos en zonder knipbeurt verliest het snel zijn decoratieve effect..