Soorten en variëteiten van wilgen om in hun zomerhuisje te planten

wilg in hun zomerhuisje Wilg is een zeer mooie plant die kan worden gebruikt om een ​​zomerhuisje te versieren. In landschapsontwerp wordt deze boom gebruikt voor het plaatsen van heggen en voor het verdelen van de site in zones.

In de geest van amateur-tuinders is wilg een enorme boom die in de buurt van watermassa’s groeit. Er zijn echter een groot aantal ondersoorten van wilgen:

  • lang;
  • ondermaats;
  • dwerg;
  • bodembedekker.

Elke ondersoort heeft meer dan 80 soorten wilgen. Ze verschillen in de kleur van de bladeren, maar ook in de grootte van de planten. Om een ​​​​wilgenras te kiezen voor het decoreren van een zomerhuisje, moet u beslissen voor welk doel u een boom plant. De plant kan bijvoorbeeld gebruikt worden als basis voor een groen tuinhuisje..

Hoge wilg

Hoge wilgen zijn bomen met een hoogte van 3 tot 5 m. De kleur van de bladeren varieert van lichtgroen tot zilverachtig. De variëteiten van hoge wilg verschillen in de vorm van de bladeren. De kroon van de variëteit Siberian Silver bestaat bijvoorbeeld uit lichtgroene bladeren. De lengte van wilgentakjes is van 2 tot 3,5 m.

Een andere grote wilgensoort is Hakuro-neshiki. Tuinders noemen het gewoon “Japanse wilg”. Deze boom werd eind 19e eeuw in Japan gefokt om tuinen te decoreren en landschapscomposities te creëren..

Tijdens de bloei lijkt de wilg op Japanse sakura. Bloei vindt plaats in de zomer en duurt van half juli tot eind augustus. Deze variëteit heeft één belangrijk nadeel: lage vorstbestendigheid..

Grote variëteiten van wilgen moeten een aanzienlijk deel van de site toewijzen.

Dergelijke bomen worden niet alleen geplant voor decoratieve doeleinden, maar ook om stilstaand water kwijt te raken. Hoge wilgen worden geplant op plaatsen waar het meeste vocht zich ophoopt..

Laagblijvende en dwergwilgenrassen

Laagblijvende wilgenrassen worden gebruikt bij de voorbereiding van landschapscomposities. Deze soorten zijn struiken met meerdere stammen, die moeilijk te verwarren zijn met wilg. Een prominente vertegenwoordiger van deze ondersoort is de “Zwitserse wilg”.

De hoogte van deze variëteit bereikt 40 cm.Na de bloei worden wilgenkatjes zilverachtig. “Zwitserse wilg” wordt in Japan gebruikt om bonsaibomen te laten groeien.

Bodembedekkende wilgen

Bodembedekkende wilgen worden gebruikt in landschapsontwerp. Deze soorten worden geplant om een ​​groen tapijt in bloembedden te creëren. De twee meest populaire soorten zijn Mint-leaved Willow en Rosemary Willow. In de hoogte bereiken ze slechts 10 cm, maar in de breedte groeien ze erg snel..

Adblock
detector