Soorten dennen uit de bergen voor een zomerhuisje

Misschien zal geen enkele naaldplant je zoveel fouten vergeven als een dennenboom, en in het bijzonder een berg. Ze verdraagt ​​​​geduldig halfschaduw en zware grond, en bergdennenvariëteiten zullen je verrassen met hun diversiteit. Het is een van de favoriete gewassen onder tuinders, met veel variëteiten. Iedereen kan een plant voor zijn site kiezen, groot of bescheiden van formaat..

Bergdennen zijn niet veeleisend voor de groeiomstandigheden. Het groeit beter in ademende bodems, maar kan overleven in zware grond..

De zuurgraad maakt haar niet uit, tenzij deze te hoog is. Maar in dit geval zal de den overleven, hij wordt gewoon geel. Bij voorkeur in de zon kan de plant in de halfschaduw wortel schieten..

Soorten dennen in de bergen

Onder de natuurlijke vormen van deze plant zijn er slanke hoge bomen en compacte dennenstruiken. Ze kregen allemaal een pretentieloos karakter, weerstand tegen droogte en wintervorst. Geconserveerd voor de variëteiten en het chique decoratieve uiterlijk van dichte naalden, maar elk heeft zijn eigen kenmerken.

Een van de mooiste soorten bergden kan met recht worden overwogen:

  • Mugus;
  • Pumilio;
  • Dwerg;
  • Mopshond;
  • Humpie;
  • Ofir;
  • Columnisten;
  • kussen;
  • Egel;
  • Jacobsen.

Mugus en Pumilio

De Mugus- en Pumilio-dennen zijn natuurlijke boomvormen, geen variëteiten. Ze kunnen uitgroeien tot onvolgroeide dichte struiken of uitgroeien tot naaldbomen van 3 meter lang. Het hangt allemaal alleen af ​​van de groeiomstandigheden.

De Mugus-den heeft korte takken, naar boven gebogen, en donkergroene naalden tot 4 cm lang. Vanaf 6 jaar worden kegelvormige kegels tot 6 cm lang vastgebonden. Als ze rijp zijn, veranderen ze in een lichtbruin licht.

Pumilio-dennen worden meestal niet hoger dan 1,5 m, maar tegelijkertijd is de diameter twee keer zo groot. De takken staan ​​eerst verticaal, maar buigen geleidelijk door onder hun eigen gewicht. De naalden zijn dezelfde kleur, maar iets langer. Kegels worden gevormd in het 7e levensjaar.

Natuurlijke soorten bergdennen onderscheiden zich door een hogere weerstand tegen ziekten en plagen. Ze verdragen ook ongunstige omstandigheden (hitte, droogte, vorst, wind) beter en lenen zich voor vormgeving..

Dwerg

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een compact ras. Gedurende 10 jaar bereikt hij slechts 60 cm hoog en iets meer dan 1 m in diameter. De Kabouter heeft een mooie ronde kroon, de naalden zijn donkergroen, taai. Al in het tweede teeltjaar worden kleine bruine kegels vastgebonden.

In de tweede tien jaar lijkt de dwerg wakker te worden en actief in de hoogte te “rijden”. De breedte van de struik blijft hetzelfde, maar hij kan tot 3 m hoog worden. Regelmatig snoeien zal dit proces echter helpen beteugelen en de afmetingen op hetzelfde niveau houden.

mopshond

Nog een dwergvariëteit die, met goede zorg, 1,5 m hoog kan worden. Maar hij kan altijd worden onderscheiden door zijn brede, tot 2,5 m diameter, kussenvormige kroon. Een ander kenmerk van de Mopshond zijn de korte blauwgroene naalden..

Humpy

Een van de nieuwe dwergvariëteiten die geen knipbeurt nodig heeft. Het heeft een zeer dichte platte kroon met een diameter tot 1,5 m, en dit is met een totale hoogte van de struik van slechts 0,5-0,8 m. De naalden zijn donkergroen, maar in de herfst krijgen ze een bruinrode tint . Humpy heeft geen kegels, maar de struik is bedekt met prachtige gele bloeiwijzen.

Ofir

Prachtige dwerg met originele kleur naalden. Het is geel in de winter en wordt in het voorjaar weer groen. De struik heeft een kroon in de vorm van een afgeplatte bol, de hoogte is iets meer dan 1 m met een breedte tot 60 cm.

Columnaris

Het ras staat ook wel bekend als Columbo. Het heeft een slanke kegelvormige kroon, waarvan de hoogte niet groter is dan 2,5-3 m.Tegelijkertijd is de diameter slechts 1,5 m.De donkergroene naalden zijn bedekt met een glanzende glans, de takken vertakken sterk.

De toppen van Columbo zijn bedekt met witte hars, waardoor ze bijzonder decoratief is in de winter..

Kissen

Een kleine boom met een interessante vorm lijkt op een kandelaar. Het groeit heel langzaam, niet meer dan 5 cm per jaar. De naalden zijn klein, tot 3 cm lang. In 10 jaar wordt Kissen slechts 45 cm hoog.

egel

Langzaam groeiende dwergcultivar met donkere naalden. De jaarlijkse groei is niet groter dan 2 cm en de hoogte van de struik is 40 cm De kroon is bolvormig, tot 60 cm breed Sierden voor zonnige plaatsen, maar kan ook schaduw verdragen.

Jacobsen

Een ongewone dwergstruik met een spreidende kroon waarvan de breedte in 10 jaar slechts 50 cm zal zijn. Dit is een bonsai die de natuur zelf heeft gemaakt. De naalden zijn donkergroen, gebogen aan de uiteinden. Grijze scheuten zijn gebogen; met de leeftijd verliezen ze naalden aan de basis en vormen ze bizarre struiken. Aan het einde van de winter verschijnen er witte knoppen op de toppen van de scheuten..

Dit zijn niet alle soorten bergdennen, maar enkele van de meest compacte en decoratieve. Er zal altijd een plaats zijn voor dergelijke planten op een privéperceel..

Videoreview van populaire soorten bergdennen

Adblock
detector