Snoeien van appelbomen, vormgeven van boomkroon – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

appel snoeien Om grote opbrengsten te krijgen, worden fruitbomen het hele seizoen verzorgd: de grond van de stamcirkel wordt opgegraven en van onkruid gewied, de bomen worden bemest en overvloedig bewaterd, behandeld met insecticide preparaten voor plagen en fungiciden voor ziekten. Maar ondanks alle inspanningen werpt de appelboom niet overvloedig vruchten af..

Een van de redenen voor een slechte vruchtzetting van een appelboom kan de verdieping van de wortelhals zijn. Het kan niet in de grond worden begraven, anders vertraagt ​​​​de ontwikkeling van de boom en stopt de appelboom met vrucht dragen..

De wortelhals moet op grondniveau zijn en het transplantaat moet iets hoger zijn.

Een van de belangrijkste stadia van het verzorgen van appelbomen is herfstsnoei en kroonvorming. Als de kroon van de boom niet wordt gevormd, zal deze te dik zijn. De takken krijgen te weinig licht en voedingsstoffen. Dit heeft invloed op de vorming van bloemknoppen. Daarom is het elke herfst nodig om de appelboom te snoeien..

Correct snoeien van de appelboom

Er mag geen overgroei op de onderstam zijn, daarom moeten alle scheuten die vanaf de stam onder het transplantaat uitsteken, worden verwijderd. Als de appelboom geroot is, hoeft dit niet te gebeuren..

Allereerst worden gedroogde, zieke, bevroren en takken die in de kruin zijn gericht, verwijderd. Verticaal naar boven groeien – knijpen of afsnijden, omdat zich op dergelijke takken geen fruitknoppen vormen. Het is noodzakelijk om een ​​\u200b\u200bknop te vinden die weg van de stam is gericht, er nog twee knoppen van te tellen en de resterende tak af te snijden met een snoeischaar. De zijknop zal volgend jaar ontkiemen.

Als de tak van de appelboom in tweeën divergeert, wordt de in de kroon gerichte scheut verwijderd of wordt er een vruchtscheut van 4-5 cm lang uit gevormd, die deze bijna tot aan de basis snijdt. Als de stam van een boom in tweeën splijt, kan hij onder het gewicht van de vrucht breken. Daarom moet je in dit geval ofwel de helft van de stam omhakken, dan zal de resterende boom rechttrekken en groeien als een gewone appelboom, of de twee stammen vastmaken met een dikke draad of een metalen haak, en deze aan de basis bevestigen van de eerste laag skelettakken zodat de hoek tussen de stammen niet groter wordt als appelboomgroei.

Voor normale vruchtvorming van een appelboom moet de boom een ​​sterke centrale scheut hebben, daarom worden verdikte skelettakken en scheuten die hoger zijn dan de centrale ingekort.

Aan de onderste takken van de appelboom worden minder voedingsstoffen geleverd, dus het is beter om de eerste laag skeletachtige takken niet te verzwakken door te snoeien. Op de eerste laag worden alleen naar binnen gerichte kronen, zieke of bevroren takken verwijderd.