Snelgroeiende kamerplanten Ze verbazen niet alleen met een verscheidenheid aan bloemen, maar ook met de buitengewone vorm van de bladeren. Snelgroeiende kamerplanten zullen ongeduldige bloementelers aanspreken. Prachtige landschapsarchitectuur vindt plaats in een kwestie van maanden. Door dergelijke gewassen te kiezen, bespaart de gastvrouw haar geld, omdat volwassen exemplaren exorbitante prijzen hebben..

Snelgroeiende kamerplanten winnen vertrouwen

Het creëren van een origineel fytodesign in een nieuw huis is de belangrijkste hefboom bij het verwerven van dergelijke variëteiten. Bovendien trekken ze veel bloementelers aan met hun pretentieloosheid. Gewassen kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan ongunstige omstandigheden zoals aarzeling:

  • temperatuur;
  • verlichting;
  • vochtigheid.

Ze herstellen goed van schade. Bovendien raken de rassen nooit uit de mode. Sier loofbomen zijn dominant onder hen, hoewel er bloeiende exposities zijn. Je moet natuurlijk niet verwachten dat snelgroeiende kamerplanten modieus en populair zijn..

Bonte struiken van dieffenbachia en naaldasperges vullen het interieur ook luxueus aan..

Exotische wijnstokken

Kennismaking begint met scindapsus. Het behoort tot de meest bonte variëteiten. De lengte van de scheuten is 50-200 cm, heldere patronen op de hartvormige bladeren sieren de muren, bloempotten en andere interieurcomponenten. Jaarlijkse groei – 1 meter.

Passiebloem is een krachtige klimplant met een winterhard karakter. De dichte, brede bladeren hebben een glanzend oppervlak. Grote bloemen (10 cm) verbazen met hun kleurenpalet:

  • Diepblauw;
  • neon paars;
  • Sneeuwwitje;
  • ongelooflijk blauw.

Van binnen hebben ze een ongewone structuur. Een ongewone structuur stijgt uit boven de basis van 10 bloembladen en een wollige laag. Deze weergave maakt een 3D-geformatteerde bloem.

Passiebloem heeft een constante kousenband nodig. Vooral wanneer het zich in de fase van actieve groei bevindt.

Ceropegia verbaast met zijn opengewerkte patronen op dicht gebladerte. Ze behoort tot vetplanten. Kenmerkend zijn de kale stengels, waarop fijn groen dunner wordt. De bloemen hebben ook een ongewone uitstraling. Ze imiteren kandelaarslampen, die zijn beschilderd met kleine rimpelingen..

Het blijken klimmers op grote hoogte te zijn

Kroontjeskruidbladeren lijken op kastanje, maar alleen met gelijkmatig getekende contouren. De kroon gaat geleidelijk omhoog, dankzij de gelijkmatige val van de onderste bladverliezende platen. Van opzij ziet de decoratieve boom eruit als een palmboom of een cactus. De plant strooit onder andere zaden in aangrenzende bloempotten en stimuleert zo zijn nakomelingen..

Sommige soorten begonia’s reiken tot 1,5 m. Brede gesneden bladeren, 15 cm in diameter, pronken met roodachtige bladstelen. De spectaculaire patronen erop vallen op dankzij de ruige doornen. Zijn decorativiteit kan benijd worden door de meest exotische culturen..

Er zijn twee snelgroeiende variëteiten:

  • witgevlekt of witgevlekt;
  • berenklauw.

De scheuten van deze bloemen zijn sappig en sterk klimmend. Over het algemeen geven begonia’s de indruk van pompeuze en pompeuze tentoonstellingen. Voor hen zorgen is niet moeilijk. Het is alleen belangrijk om ze te voorzien van een vochtige omgeving, evenals diffuus licht..

De lijst met snelgroeiende kamerplanten kan worden aangevuld met Coleus, Hibiscus, Tradiscantia, Nephrolepsis en Clerodedrum. Zonder hun hulp zouden veel ontwerpers hun taak gewoon niet aankunnen..