Snel en gemakkelijk koken Adzjarische khachapuri

Adzjarische khachapuri Er zijn nogal wat recepten voor het maken van Adzjarische khachapuri, evenals advies over de producten die nodig zijn voor de vulling. Traditioneel worden de volgende ingrediënten gebruikt voor 2 porties sappige khachapuri:

  • droge gist – 1 tl (geen glijbaan);
  • hard gezouten kaas (suluguni) – 1 kleine kop;
  • zachte kaas (mozzarella) – 300 g;
  • knoflook – 4-5 teentjes;
  • greens (dille) – 1 bos;
  • kwarteleitjes – 4-6 stuks;
  • boter (boter) – 80-100 g;
  • melk en water – elk 0,5 eetlepel;
  • bloem – 310 g;
  • zout en suiker – elk een halve theelepel

Deegbereiding

Giet gist, suiker en zout bij bloem, meng. Ziften. Giet melk, water bij het droge mengsel en begin met het kneden van het deeg. Het belangrijkste geheim van het khachapuri-recept is dat het deeg zacht moet zijn, dus het is belangrijk om het niet te overdrijven met bloem. Zodra het deeg een dikke vorm krijgt, maar nog steeds plakt, vormt u er een bal van en maakt u een kuiltje in het midden en giet u 1 eetl. ik. olijfolie of zonnebloemolie. Roer opnieuw goed met kracht. Smeer de bovenkant in met olie, dek af met een plastic zak en laat 4 uur rijzen op een warme plaats. Gedurende deze tijd moet het deeg 2 keer worden “uitgerekt” – aan de hoeken trekken en opnieuw een bal vormen.

Zonnebloemolie in het deeg is nodig om khachapuri een mooie knapperige korst te geven.

Khachapuri-vulling in Adzjarische stijl

Ervaren koks raden af ​​om gewone harde kaas van één type te gebruiken voor het vullen van khachapuri – dit zal de vulling taai maken. Om de gesmolten kaasmassa te laten rekken, is het beter om zachte varianten toe te voegen.

Rasp harde kaas op een fijne rasp, zacht – gesneden met een mes. Meng beide soorten en voeg een beetje melk en boter toe tot een zachte pasta. Knoflook kan desgewenst worden toegevoegd.

Hoe khachapuri correct te vormen??

Kneed het deeg een beetje met je handen en verdeel het in twee delen. Nooit meer kneden! Rek het deeg uit met je vingers en vorm een ​​dunne lange rechthoek. Rol nu de randen van het deeg in een flagellum, knijp twee tegenoverliggende randen samen en vorm een ​​boot. Plaats de kaasvulling in het midden van de “boot” en verdeel deze gelijkmatig. Leg de khachapuri in een vorm op het perkament. Vet de zijkanten van de boot in met opgeklopte dooier – zodat ze tijdens het bakken een gouden kleur krijgen.

Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 240 graden. Introduceer kwarteleitjes in het midden van de vulling 1-2 minuten voor het klaar is. Ze hoeven maar een beetje te grijpen. Doe vlak voor het gebruik van de khachapuri boter in de vulling en meng alles met een vork.

Adjarian Khachapuri – video

Adblock
detector