Sla telen – wiresummit.org

een tuinbed met salade van verschillende soorten Een salade kweken in je tuin is heel eenvoudig. Het wortelt goed in lichte vruchtbare grond met toevoeging van rottende koeienmest. De salade is pretentieloos qua houdbaarheid en kan zelfs in een tuin met andere groenten groeien. Deze cultuur ontkiemt heel snel, je kunt sla binnen twee tot drie weken na het planten van de zaden oogsten..

Slabladeren zijn bestand tegen lage temperaturen en korte vorst, zodat u vanaf de eerste dagen van mei sla in de tuin kunt planten en om het hele seizoen van de verse bladeren van deze plant te genieten, worden gedurende het hele seizoen slazaden geplant met tussenpozen van twee weken.

Nuttige eigenschappen van salade

Salade is een zeer wijdverbreide cultuur in de wereld. In Frankrijk wordt bijvoorbeeld jaarlijks 7 kg sla per hoofd van de bevolking verbouwd en in Amerika – 16 kg. Deze plant wordt vanwege zijn heilzame eigenschappen in zulke grote hoeveelheden gegeten. De slablaadjes bevatten een grote hoeveelheid vitamines, ze bevatten organische zuren die een gunstig effect hebben op het menselijk zenuwstelsel. Groene bladeren verbeteren de spijsvertering. Vanwege hun lage caloriegehalte zijn ze opgenomen in verschillende diëten voor gewichtsverlies. 100 g van dit product bevat slechts 12 kcal.

Zaad- en grondvoorbereiding

Om de kieming van zaden te vergroten, moeten ze worden behandeld met een lichtroze oplossing van kaliumpermanganaat. De zaden worden 10-15 minuten in oplossing geweekt en vervolgens goed gedroogd. De salade is dan klaar om in de voren gezaaid te worden. De beste voorlopers voor salade zijn courgettes, pompoen of aardappelen, waar je veel organisch materiaal op hebt aangebracht. Als er geen dergelijk bed op uw site is, moet in de herfst een kwart emmer toorts en een halve liter blik houtas worden toegevoegd aan 1 m2 plantoppervlak. Na de bemesting wordt de grond opgegraven en goed bewaterd, en in de lente – ze maken los en planten een salade.

Sla zaaien

De zaadjes van de sla zijn erg klein, daarom worden ze gemengd met rivierzand voor zaaigemak. Sla wordt in de voren gezaaid tot een diepte van niet meer dan 1 cm.Direct voor het zaaien wordt koehumus in de groef gebracht en wordt de grond losgemaakt.

De salade moet worden verdund, als deze procedure niet wordt uitgevoerd, zullen de bladeren klein zijn. Door de zaailingen te verdunnen, kan zonlicht de sla bereiken en wordt de luchtcirculatie verbeterd.

Nadat de eerste scheuten sla verschijnen, wordt de grond geïrrigeerd met warm water. Sla is een vochtminnende cultuur, dus de grond mag niet uitdrogen.