Rode kaviaar: hoe kies je een product van goede kwaliteit?

Rode kaviaar Rode kaviaar in blik, kaviaar in glazen containers, goedkoop of duur – voor de vakantie ligt er een brede selectie van deze delicatesse in de winkels in de schappen. Tegenwoordig zijn er veel producenten van rode kaviaar. Onder hen zijn er verantwoorde merken die geven om hun reputatie en de gezondheid van consumenten. Desalniettemin zijn er ook gewetenloze firma’s die, bij het nastreven van een gemakkelijke roebel, ons een goedkope nep proberen te geven. Hoe zich niet te vergissen en echte rode kaviaar te kiezen? Dit is immers precies het geval wanneer sparen de gezondheid kan kosten..

Als je naar de plank met talloze potten kijkt, moet je allereerst op de volgende punten letten:

  • containers waarin kaviaar wordt verkocht;
  • houdbaarheid;
  • smaak kwaliteiten.

Wat is beter – glas of blik??

Bij het kiezen moet de voorkeur worden gegeven aan rode kaviaar, verpakt in glazen potten. Waarom? Het antwoord ligt voor de hand – in zo’n container kun je duidelijk zien waarmee hij gevuld was. Rode kaviaar van hoge kwaliteit zou er als volgt uit moeten zien:

  • hele eieren;
  • er zit geen overtollige vloeistof in de pot.

Wat betreft de blikken container, het is bijna onmogelijk om te voorspellen wat erin zit, omdat er niets zichtbaar is.

Misschien is de enige manier om de kwaliteit van ingeblikte kaviaar te controleren, de pot zelf te schudden. Als je het kenmerkende gorgelen van vloeistof hoort, kun je deze het beste op het schap laten liggen. Daarom is er meer water dan kaviaar..

Vervaldatum – zoals uitgeschakeld?

Het spreekt voor zich dat eventuele visproducten zorgvuldig gecontroleerd moeten worden. Allereerst gaat het om de termijnen waarin ze kunnen worden bewaard en gegeten. Waar vind je de gekoesterde nummers? Alles is duidelijk met glazen containers: meestal wordt de inscriptie direct op het etiket gemaakt of bovenop, op het deksel. Als u besluit om ingeblikt voedsel te kopen, moet u voorzichtig zijn..

De cijfers moeten prominent aanwezig zijn. Als ze in het deksel worden gedrukt, is dit nep..

Echte of kunstmatige rode kaviaar?

Naast natuurlijke rode kaviaar verkregen uit bepaalde vissoorten, vind je vaak een kunstmatig product in de winkel. Het heeft niets met vis te maken, want het is gemaakt van eiwitproducten. Kippeneieren, melk, gelatine lenen zich voor hoge temperaturen. Als gevolg hiervan vouwt de massa zich in afzonderlijke ballen, zeer vergelijkbaar met kaviaar. Ze zijn redelijk eetbaar, maar het probleem is dat de prijs van zo’n “delicatesse” meerdere malen lager is dan die van echte kaviaar. Wat fabrikanten gebruiken, spelen op de visuele misleiding van kopers in hun voordeel.

Als het product per gewicht wordt verkocht, kun je door het te proberen zien of het kunstmatige of echte kaviaar is. De bittere smaak suggereert dat er urotropine aan het product is toegevoegd. Het is een sterk antiseptisch middel dat wordt gebruikt als conserveermiddel bij de vervaardiging van kunstmatige kaviaar. Als je zo’n delicatesse hebt geproefd, kun je de microflora van je maag aanzienlijk beschadigen..

Samenvattend is er maar één advies: wees waakzaam. Kies altijd alleen kaviaar van vertrouwde en gerenommeerde fabrikanten. Het is beter om een ​​beetje te veel te betalen, maar veel plezier met het kraken van eieren en blijf gezond.

Hoe rode kaviaar te kiezen, hoe het wordt gemaakt – video

Adblock
detector