Reproductie van kamperfoelie en verzorging van zaailingen

kamperfoelie zaailingen uit stekken Kamperfoelie houdt erg van zonnige gebieden, maar de struiken groeien niet goed op grotere hoogte. Ook verdraagt ​​de plant stilstaand water niet goed. Daarom moet je kamperfoelie planten in een goed voorbereide plantkuil op een vlak gebied. De volwassen kamperfoeliestruik mag niet naar een nieuwe plaats worden getransplanteerd, omdat het erg pijnlijk zal zijn en mogelijk geen wortel zal schieten. Daarom wordt kamperfoelie vermeerderd door de methode van groene stekken. Stekken worden vroeg – midden in de zomer geoogst. Kamperfoelie is een vroege plant en de sapstroom van struiken stopt wanneer de temperatuur daalt tot + 10 ° C – (+ 8 ° C), dus het oogsten van stekken kan niet worden uitgesteld. Lees hoe u kamperfoelie kunt vermeerderen?

Stekken oogsten

Voor het enten moet je een sterke worteltak kiezen. Een tak met een groot aantal jaarlijkse scheuten of één grote groene scheut is voldoende. Kamperfoeliestekken schieten niet goed wortel, dus het is noodzakelijk om groene scheuten te oogsten met twee of drie internodiën.

De kamperfoeliestengel zal beter wortel schieten als je hem samen met 2 tot 3 centimeter houtachtige tak van de moederstruik scheidt. Dan zal het stekje sneller een vezelig wortelstelsel ontwikkelen..

Plaats voor het kweken van stekken

Kamperfoelie heeft, net als andere struiken, schaduw en een hoge luchtvochtigheid nodig tijdens de periode van wortelvorming. Daarom worden de stekken geplant in een speciaal geprepareerd bed met vruchtbare grond, bedekt met zwarte agrofibre. Bogen worden boven het bed geïnstalleerd en bedekt met een film. De voedingsbodem wordt bereid door zand, humus en turf in gelijke verhoudingen te mengen. Van bovenaf is dit mengsel bedekt met een laag gecalcineerd rivierzand. Groene stekken worden in dergelijke grond geplant. De tuin wordt gedurende meerdere maanden twee keer per week bewaterd, waardoor het vocht constant blijft. Als u een groot aantal stekken plant, is deze methode het meest rationeel voor u, maar als er weinig kamperfoelie is, kunnen de stekken in plastic flessen worden gekweekt..

Stekken kweken in flessen

Om kamperfoelie uit een stek te laten groeien, wordt deze in een plastic fles van een liter geplaatst, die in twee delen is voorgesneden. In de bodem van de fles zijn drainagegaten gemaakt om water af te voeren. De bodem van de fles is volledig gevuld met een vruchtbaar mengsel, dat vervolgens goed wordt bevochtigd. Verticale sleuven zijn gemaakt aan de bovenkant van de fles. Vervolgens wordt de stek in de grond geplant en bedekt met de bovenkant van de fles. Het blijkt een bijna afgesloten bak te zijn waarin vocht lang blijft zitten.

Voor de vorming van een krachtig wortelstelsel kunt u stimulerende medicijnen gebruiken, bijvoorbeeld wortel. Maar het is belangrijk om te voldoen aan de door de fabrikant aangegeven verbruikscijfers..

Adblock
detector