Reiniging ketellichaam, vervanging van kranen en toevoerslangen

CV ketel reparatie De cv-ketel voorziet 365 dagen per jaar een appartement of huis van warm water. Maar het water in de leidingen van de centrale waterleiding is erg hard. Geleidelijk aan raken het lichaam van de boiler en de verwarmingselementen verkalkt en verstopt, en de toevoerslangen en kranen falen. Daarom moeten de omsnoeringselementen worden vervangen en moeten de behuizing en de verwarmingselementen minstens één keer per jaar worden gereinigd..

De tank demonteren en schoonmaken

Bij het demonteren van de ketel om de tank te reinigen, moet u om veiligheidsredenen de apparatuur loskoppelen van de voeding, vervolgens het water uit de tank laten lopen, de bodemafdekking verwijderen en het waterverwarmingselement verwijderen. Koppel vervolgens alle draden los, nadat u de stopcontacten eerder hebt gemarkeerd met elektrische tape van verschillende kleuren, zodat ze tijdens de montage de verbindingspunten van de draden niet verwarren.

Om de stopcontacten niet te verwarren bij het aansluiten van de draden na het reinigen van de ketelbehuizing, kunt u een foto maken van de draadverbinding op de telefoon voordat u deze uit elkaar haalt.

Gebruik vervolgens een doucheslang om de boiler met een krachtige waterstraal van kalk te spoelen.

Om de tank beter te reinigen van kalk en vuil, verwijdert u de ketel van de houder en spoelt u de behuizing af met een zure oplossing.

Reinig de verwarmingselementen met een oplossing van citroen- of azijnzuur en laat de verwarmingselementen 1,5-2 uur in de oplossing.

Zet de behuizing na het reinigen weer in elkaar door alle stappen in omgekeerde volgorde uit te voeren..

Als het deksel van de ketel is vastgeschroefd met een rubberen pakking tussen het deksel en de behuizing, moet u ervoor zorgen dat u de bouten niet te vast aandraait. Anders loopt u het risico de rubberen pad te verpletteren. Boiler zal stromen.

Loodgieterswerk voor het reinigen van de ketel moet minimaal één keer per jaar worden uitgevoerd..

De ketelleidingen vervangen

Als uw ketelleiding uit flexibele slangen bestaat, controleer dan regelmatig de staat ervan. Vooral vaak lekt de flexibele koudwatertoevoerslang door de hoge druk en hardheid van het leidingwater.

Het is beter om flexibele slangen van roestvrij staal te nemen, omdat ze langer meegaan.

Als er te veel kalk in de ketel zit, verstopt dit de kranen. Ze gaan snel kapot en moeten worden vervangen. Gebruik kranen van vertrouwde fabrikanten. Koop geen kranen van duraluminiumstaal, omdat deze na verloop van tijd kunnen barsten. Het is beter om koperen of roestvrijstalen kogelkranen te gebruiken. Het laat geen kalk van de ketel toe om in de afsluiter te dringen..

Adblock
detector